Metallimusiikki.net

Manitou hajoaa.

  • Julkaistiin tiistaina 21.07.2009.
  • Luettu 1920 kertaa
  • Bändit:

Kotimainen hevibändi Manitou on juuri päättänyt, ettei yhtye tule enää tämän enempää toimimaan. 12 vuoden pituinen taival on nyt päättymässä, kun Manitou jättää hyvästit yleisölle soittamalla yhden jäähyväiskeikan perjantaina 7. elokuuta. Keikka soitetaan Karhulassa, lähellä Kotkaa, järjestettävässä Dark River Festivalissa. Tapahtumapaikkana on Honkalan hiihtostadion. Vuodesta 1997 lähtien tähän vuoteen asti toiminut heviyhtye tiedottaa julkaisemassaan päätöksessä yrittäneensä kovasti pitää Manitoun elossa jo senkin takia kun ryhmällä oli uusia biisejä valmiina äänitettäväksi. Manitouhun oli myös ehditty kiinnittää uusi kosketinsoittaja, Mikko Reinamo. Bänditoiminnan päättyminen johtui motivaation puuttumisesta.

Kotkasta kotoisin oleva Manitou ehti julkaista uransa varrella yhteensä kolme albumia ja soittaa ison läjän live-esiintymisiä. Nyt bändi kiittää kaikkia fanejaan, yhteistyökumppaneitaan ja tukijoitaan hyvistä hetkistä. Ryhmän riveihin kuuluva basisti Ismo Laukkanen, kitaristi Antti Laurén ja kitaristi Markus Vanhala soittavat vastaisuudessakin yhdessä bändiprojektissaan, jonka nimeä ei ole vielä haluttu paljastaa.

Heviyhtyeen viimeinen keikka soitetaan osana kaksipäiväistä Dark River Festivalia Honkalassa. Festivaali käynnistyy 7. elokuuta. Avajaispäivänä tapahtuma käynnistyy kello 17 aikaan, jolloin ovet avataan. Manitou esiintyy kello 19:30 lähtien ja sen jälkeen seuraava esiintyminen kajahtaa käyntiin tasan klo 21. Tapahtumassa esiintyy Manitoun lisäksi Blake, Insomnium, Before The Dawn, Survivors Zero, Domination Black, Snipe Drive, At Dawn They Sleep, Amberian Dawn, Exploding Heads, Burning Point, Encranius ja “runorokkiprogeksi” luonnehdittua musiikkia tekevä Suuri Tuntematon. Yhden päivän piletit maksavat 10 euroa ja kahden päivän 15 €.

Manitoun viimeiseksi albumiksi jää heinäkuussa 2007 Metal Heavenin avulla julkaistu “No Signs of Wisdom”. Se on samalla Manitoun järjestyksessä kolmas pitkäsoitto. Albumi nauhoitettiin karhulalaisen SouthEastStounds Studion uumenissa tuottaja Teemu Aallon seurassa ja masteroitiin helsinkiläisen Chartmakersin tiloissa. Opus on seuraaja maaliskuussa 2006 julkaistulle “Deadlock”-levylle.

Manitou on:

  • Markku Pihlaja (laulu)
  • Markus Vanhala (kitara)
  • Ismo Laukkanen (basso)
  • Antti Laurén (kitara)
  • Matti Suhonen (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.