Metallimusiikki.net

Manitou tekee joulukeikan Kotkassa.

 • Julkaistiin maanantaina 24.11.2008.
 • Luettu 1922 kertaa
 • Bändit:

Manitoun promovalokuvassa viisi miestä seisoo ulkoilmassa suurista kivilohkareista rakennetun muurin tai vallin edustalla. Kuvassa lähes kaikilla jampoilla ikää alle 30 vuotta ja valtaosalla pitkät hiukset. Osalla miehistä siniset farkut jalassa.Manitou kotoisin Kotkasta

Perinteistä heavy metallia hönkivä Manitou kertoi eilen aikovansa tehdä comeback-keikan joulukuussa. Yhtye, jonka joukkoihin lukeutuu jäseniä Omnium Gatherumista, Malpracticesta ja Kaihorosta, pyrkii siivittämään yleisön joulutunnelmaan Kotkan Kairossa sijaitsevassa KESTO-klubissa 20. päivä joulukuuta. Edellisen kerran Manitou ilmoitti kuulumisistaan vuosi sitten, jolloin miehistö tiedotti joulukeikasta Kotkan nuorisotalon tiloissa 7.12.2007.

Tämänvuotisen joulukeikan tapahtumapaikaksi valittu KESTO-klubi toimii kuluvan vuoden kesällä perustetun yhdistyksen voimin. Yhdistys kertoo sen toimintaan kuuluvan alkuaikoina klubi-iltojen järjestäminen rockia ja metallia soittaville yhtyeille.

Manitou työstää tällä hetkellä uusia kappaleita seuraavaa äänitettään varten. Bändi on luonut tähän mennessä muutamia uussia viisuja, mutta kertoo hoitavansa opuksen valmiiksi rauhassa ilman kiirettä. Lähitulevaisuudessa kuitenkin Manitou meinaa ryhtyä demoilemaan ja esituottamaan muutamia uusimpia biisejään.

Bändi solmi hiljattain yhteistyösopimuksen Firebox Agencyn kanssa. Jatkossa keikkakirjaukset ja muut saman alan hommat bändin puolesta hoitaa Toni Peltola. Manitou vihjaa, ettei keikkarintaman aktiivisuustaso aivan lähitulevaisuudessa tule olemaan kovin hektistä.

Manitoun leirissä on ollut hiljaista yhtyeen oman tilityksen mukaan sen johdosta, että basisti Ismo ja vokalisti Markku ovat lisääntyneet. Molemmat ovat tulleet isiksi. Kitaristin virkaa hoitava Antti on opiskellut viikonloppuisin ja rumpali Matti on paininut työkiireiden kanssa. Kitaristi Markus on ollut kiireinen Omnium Gatherumin ja Malpracticen kanssa. Mies on lähdössä bändiprojektiensa kanssa jälleen Euroopan-kiertueelle tammi-helmikuussa. Hän tulee hoitamaan jonkin verran kitaristin tointa myös suomalaisen metalliyhtye Diablon kanssa.

Valokuva Manitou-nimisen metallibändin jäsenistä. Kuvassa viisi mustiin takkeihin ja sinisiin farkkuihin pukeutunutta miestä. He seisovat kuolleiden lehtien päällä suuren kiviseinän tai -muurin edessä. Osalla pitkät hiukset, osalla leukapartaa.
Promovalokuva vuodelta 2007.

Manitoun uran järjestyksessä kolmas “No Signs of Wisdom” -albumi julkaistiin heinäkuussa 2007 Metal Heavenin kautta. Kiekko äänitettiin SouthEastSoundsin studiossa Karhulassa. Paikalla äänitystöiden aikana oli tuottaja Teemu Aalto. Albumi masteroitiin Helsingin Chartmakersissa mestari Svante Forsbäckin avulla. “No Signs of Wisdom” on seuraaja maaliskuussa 2006 ilmestyneelle “Deadlock”-kiekolle. Edellinen albumi tuotiin levykauppoihin Firebox Recordsin avustuksella. Seuraavan albumin yhtye tullee julkaisemaan Metal Heaven Recordsin kautta.

“No Signs of Wisdom” -albumin kappaleet:

 1. In This Indolence
 2. Dread Of The Freaks
 3. No Signs Of Wisdom
 4. The End Within
 5. Harbinger
 6. Polluted World
 7. Some Of The Sins Revealed
 8. The Loon
 9. August Sky

Manitou on:

 • Ismo Laukkanen (basso)
 • Markus Vanhala (kitara)
 • Markku Pihlaja (laulu)
 • Antti Laurén (kitara)
 • Matti Suhonen (rummut)

Manitou perustettiin Karhulassa, Kotkan lähellä, vuoden 1998 puolella. Alkuaikoina yhtye soitti progressiivista metallimusiikkia, ja suunnilleen samansuuntaisena ryhmän edustama tyyli on säilynyt näihin päiviin asti. Yhtyeen esikuvina ovat Queensrychem, Iron Maiden, Ozzy, Tarot, Dio ja Annihilator.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.