Metallimusiikki.net

Mardukilta "Iron Dawn" -EP.

  • Julkaistiin tiistaina 29.03.2011.
  • Luettu 1245 kertaa
  • Bändit:

"Iron Dawn" -EP:n etukannessa Panther-panssarivaunu osoittamassa pääaseellaan sivulleen. Kuvan tausta on keltainen ja sen vasemmassa yläkulmassa lukee "Iron Dawn" sekä sen alla sanat by Marduk.Julkaistaan 30.5.2011

Ruotsalainen bläkkiskopla Marduk kertoo saaneen juuri valmiiksi kolmen uuden kappaleen taltioimisen. Biisikolmikkoa käytetään Yhdysvaltojen Maryland Deathfestissä toukokuun 27. päivä ja muualla maailmassa 30. toukokuuta ilmestyvällä EP-levyllä. EP on nimeltään “Iron Dawn.” Mardukin mukaan nyt nauhoitetut biisit eivät edusta sitä samaa konseptia, jota manataan seuraavaa täyspitkää albumia varten. “Iron Dawn” sisältää militaristisella otteella ryyditettyjä black metal -värssyjä — sota-aiheita yhtye on käsitellyt parikymmenvuotisen uransa varrella useasti aikaisemminkin. Uudesta EP:stä tehdään 12-tuumainen vinyyliversio, jonka kappalemäärä maailmanlaajuisesti tulee olemaan 500 kopiota.

Vuonna 1990 perustettu ja seuranneena vuonna ensimmäisen levynsä julkaissut Marduk juhlistaa 20-vuotista taivaltaan julkaisemalla pian juhlalevyn. Bändin mukaan se tulee olemaan mahtava, monumentaalinen teos. Bändin toistaiseksi uusin studioalbumi on syksyllä 2009 ilmestynyt “Wormwood“. Se on yhtyeen uran järjestyksessä 11. albumi. Teoksella kuullaan 46 minuuttia musiikkia.

“Iron Dawn” -EP:n kappaleet:

  1. Warschau 2: Headhunter Halfmoon
  2. Wacht Am Rhein: Drumbeats Of Death
  3. Prochorovka: Blood And Sunflowers

Bändi nähtiin Suomessa esiintymässä viimeksi syyskuussa 2010. Tuolloin bändi soitti Oulussa, Jyväskylässä ja Helsingissä ennen Baltian maihin lähtemistä.

Marduk on:

  • Daniel “Mortuus” Rostén (laulu)
  • Morgan “Evil” Steinmeyer Håkansson (kitara)
  • Magnus “Devo” Andersson (basso)
  • Lars Broddesson (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.