Metallimusiikki.net

Marilyn Mansonin absintti kuin viemärivettä.

  • Julkaistiin torstaina 14.02.2008.
  • Luettu 1976 kertaa
  • Bändit:

Marilyn Mansonin Brian Warner seisoo maskit kasvoilla ja kummalliset harmahtavat puvun vaatteet yllään. Mies ojentelee käsiään. Käsivarsissa tatuointeja.Kuvassa MM

Amerikkalaisen muusikko Marilyn Mansonin mukaan nimetty absinttimerkki, Mansinthe, on saanut alan ammattilaisilta hyvin raatelevan tuomion. Epicurious.com:in järjestämä makutuomaristo tuli maisteltuaan juomaa siihen tulokseen, että Mansonin Mansinthe ei todellakaan sisällä niitä aineksia, joita vaaditaan korkeatasoiselta absinttijuomalta. Mansinthe on juryn mukaan ensinnäkin turhan pahalta haisevaa — lautamiehet ovat kertoneet shokkirokkarin absinttilaadun haisevan samalta kuin viemärivesi tai suoalueen mutavelli.

Mansinthe-nimeä kantava ala-arvoinen absintti on valmistettu Sveitsissä eikä sitä vielä tähän mennessä ole saatu myytäväksi Marilyn Mansonin kotimaahan. Juoman johdosta pidetty palopuhe hehkutti Mansinthen olevan autenttista absinttia, joka on tislattu korkealaatuisista yrteistä ja että juoma on luonnonaineiden värjäämää eikä sitä ole sokeroitu. Manson on osallistunut juoman kehittämiseen.

Absinttiasiantuntijoiden antamassa kritiikissä Mansinthen haju on ärsyttävä, mutta edes se ei onnistu peittämään juoman keskinkertaista makua.

Alkoholipitoisuudeltaan 66,6 prosenttista absinttia voi hankkia saksalaisen alan nettikaupan välityksellä osoitteesta www.absinthe.de. Pullon etiketin on osittain suunnitellut Marilyn Manson. 0,7 litran pullon hinnaksi on asetettu 36 euroa.

Absintti keksittiin 18. vuosisadalla Sveitsin Jurassa Val-de-Traversissa. Se on perinteisesti sekoitettu vermontista, aniksesta, fenkolista ja joukosta muita yrttejä. Sitä on ahkerasti siemallut mm. sellaiset artistit kuin Ernest Hemingway, Edgar Allan Poe, Oscar Wilde, Charles Baudelaire, Paul Gauguin, Henri de Toulouse-Lautrec ja Vincent van Gogh. Marilyn Manson on ollut absintin ystävä jo vuosien ajan. Manson esitti jo pari vuotta sitten Markus Lionille idean tällaisen makuelämyksen luomisesta, mutta juoman kehittely nykyiseen malliinsa vei kaksi pitkää vuotta. Manson on Markus Lionin sanojen mukaan osallistunut intensiivisesti juoman kehitystyöhön maistellen näytteitä ja antaen niihin kritiikkiä ja parannusehdotuksia. Mansinthe esiteltiin ensimmäisen kerran pienelle sisäpiirille Galerie Schenkin tiloissa 27. kesäkuuta 2007. Juoma esiteltiin suurelle yleisölle viime vuoden heinäkuussa. Jenkkirokkarin Mansinthe tulisi sen virallisen ohjeistuksen mukaan maustaa sulattamalla sokeripala juoman sekaan.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.