Metallimusiikki.net

Mats Levén keikalle Tampereelle.

Ruotsin Göteborgissa syntynyt muusikko Mats Levén saapuu Tampereella sijaitsevaan Henry’s Pubiin sunnuntaina 2. marraskuuta. Levén, joka on tuttu hänen kytköksistään mm. sellaisiin yhtyeisiin kuin Yngwie Malmsteem, Therion, Krux, Swedish Erotica ja At Vance, tulee soittamaan Tampereella biisejä sekalaisesta hardrock- ja heavy-tuotannostaan, sekä mahdollisesti myös biisejä Yngwie Malmsteenilta. Ennen Mats Levéniä esiintyy housebändi solistinaan Tommy T.

Levén esiintyy marraskuun päivinä pariin otteeseen myös Tukholmassa sijaitsevan Pub Anchorin tiloissa ja käy musisoimassa joulukonsertin Alankomaiden Tilburgissa, jossa vietetään 28.12. Christmas Metal Symphony -kinkereitä. Alankomaiden joulukonsertissa esiintyvät myös Doro, Russell Allen Symphony X:n joikoista ja Tiamatin Johan Edlund, sekä muita saman kaartin toimijoita.

Monitaiturin tuoreimpiin toimiin kuuluu vokalistin viran jakaminen Therion-bändissä muusikko Snowy Shawin ja kahden naislaulajan kanssa. Therion käyttää kahden miesvokalistin lisäksi naislaulajien Lori Lewis ja Katarina Liljan apua. Jälkimmäinen naisvokalisti on laulanut myös Therionin tuoreimmalle albumille. Mats Levén jätti Therionissa toimimisen taka-alalle edellisen vuoden kesäkuussa voidakseen keskittyä muihin, uudempiin, bändiviritelmiin, joten Therion päätti käyttää jatkossa korvaavana laulajana Thomas Vikströmin apua. Levénin ääntä kuullaan taustalaulun muodossa myös suomalaisen sellistiyhtye Apocalyptican tuoreimmalla pitkäsoitolla, nimeltään “Worlds Collide“. Mies ehti osallistua myös levy-yhtiö Nuclear Blast Recordsin 20-vuotisen taipaleen kunniaksi julkaistun kokoelma-albumin “Into the Light” luomiseen. Levén laulaaa kyseisellä kokoelmalla kappaleessa “Death is Alive”. Viime aikoina Mats on puuhaillut israelilaisen metallibändi Amasefferin parissa.

Therion on ruotsalaisenen sinfonista metallimusiikkia soittava musiikkiryhmä, joka on toiminut yli vuosikymmenen ajan. Sen uusin pitkäsoitto on tammi-helmikuussa 2007 maailmanlaajuisesti julkaistu “Gothic Kabbalah“.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.