Metallimusiikki.net

Metal over Riihimäki — metalliklubi-ilta Ravintola Escapessa!

Lauantaina 3.4. järjestettävä Metal over Riihimäki -klubi-ilta tarjoaa kattauksen lyijyn raskasta ja synkkää metallia. Lavalle nousevat paikallinen dark metal -yhtye 0 X í S T, sekä tallinnalainen doom/black metal -yhtye Wrath Is Evergreen. Riihimäen keikka on osa yhtyeiden minikiertuetta, joka käsittää kaksi keikkaa Virossa ja kaksi keikkaa Suomessa. Toinen Suomen suunnalla soitettava keikka on Helsingin Darkside Clubilla Perjantaina 2. huhtikuuta.

0 X í S T soittaa hidastempoista, synkkää ja raskasta dark metallia. Kyseessä on yhtyeen ensimmäisen EP-levyn “Unveiling the Shadow World” julkaisukeikka. EP:n julkaisi ranskalainen doom metal levy-yhtiö Ostra Records ja se esittelee 0 X í S T:in äänimaailmaa yhteensä neljän teoksen verran. Yhtyeen soundissa kuuluu niin dark metal -pioneeriyhtyeiden Bethlehemin ja Deinonychusin antamat musiikilliset esimerkit, kuin synkän ja kokeellisen metallin saralla toimineen sveitsiläisen Celtic Frostin vaikute.

Illan toinen live-esiintyjä Wrath Is Evergreen on virolainen doom/black metal -yhtye, jonka kokeellinen soundi edustaa nousevan metallimusiikinmaan lupaavinta ja raskainta antia. Yhtye julkaisi viime vuonna debyytti-EP-levynsä “Ex Nihilo Nihil Fit” virolaisen Morte Studion kautta. Yhtye on keikkaillut Baltian maissa ja saapuu nyt ensimmäistä kertaa Suomeen. Toukokuussa yhtye suuntaa ensivierailulleen Tšekkiin, Saksaan ja Sveitsiin.

Metal over Riihimäki järjestetään lauantaina 3.4. Ravintola Escapessa. Tapahtumaan on 18 vuoden ikäraja. Tapahtuman MySpace-sivu löytyy osoitteesta www.myspace.com/metaloverriihimaki.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.