Metallimusiikki.net

Metallijätti Nuclear Blast ja Sony Music Entertainment mittavaan yhteistyöhön

Tänä vuonna 25-vuotista olemassa oloaan juhlistava saksalainen levy-yhtiö ja jakelija Nuclear Blast on solminut jakelusopimuksen Sony Music Entertainmentin kanssa. 1. tammikuuta 2013 voimaan astuneen sopimuksen myötä Sony Music jakelee kaikki Nuclear Blastin fyysiset sekä digitaaliset julkaisut mukaan lukien mittavan katalogin. Jakelu koordinoidaan Suomesta käsin ja kattaa tässä vaiheessa Pohjoismaat sekä Baltian.

Nuclear Blast on metallimusiikkiin erikoistunut itsenäinen levy-yhtiö ja jakelija, jonka alla on lukuisia nimekkäitä metalliyhtyeitä kuten Testament, Anthrax, Sepultura, Dimmu Borgir, Exodus, Meshuggah ja Accept. Nuclear Blastin suomalaisedustukseen kuuluvat mm. Amorphis, Children Of Bodom, Nightwish, The 69 Eyes, Wintersun sekä Sonata Arctica. Yhtiön perusti Markus Staiger vuonna 1987 ja se oli aluksi keskittynyt lähinnä hardcore-punkiin, mutta on laajentanut sittemmin myös metallimusiikin eri alatyyleihin nousten yhdeksi maailman arvostetuimmista ja menestyneimmistä riippumattomista levy-yhtiöstä. Nuclear Blastilla on toimistoja Saksan lisäksi Englannissa, Brasiliassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.