Metallimusiikki.net

Metsatöll: "Ulg".

 • Julkaistiin keskiviikkona 09.11.2011.
 • Luettu 1208 kertaa
 • Bändit:

Piirros sinisistä olennoista seilaamassa meren päällä tummansinisen taivaan alla. Kuvan yläosassa on Metsatöllin logo.Julkaistiin 1.11.2011

Virolainen Metsatöll julkaisi marraskuun alussa uuden "Ulg"-nimisen albuminsa. Se äänitettiin alusta loppuun kaukana jokapäiväisistä kaupungin äänistä Viron eteläosissa. Äänityspaikaksi valittiin Pihlakan maatila, jonne Metsatöll aluksi siirtyi tekemään demonauhoitteita. Koska paikka osoittautui käyttökelpoiseksi, ryhmä hoiti koko äänitysprosessin siellä Mikko Karmilan ja Keijo Koppelin kanssa. "Ulg"-levyltä lohkaistiin radiosoittoa varten singlebiisi "Land Full of Stones". Se kertoo eestiläisten itsepäisyydestä ja muista luonteenpiireistä, joista kansa on ylpeä, mutta jotka eivät aina johda merkittäviin saavutuksiin. "Ulg" julkaistiin Spinefarm Recordsin kautta. Se on yhtyeen järjestyksessä viides pitkäsoitto.

Urallaan yli 300 keikkaa soittanut yhtye julkaisi edellisen kiekkonsa viime vuoden maaliskuussa. Tuolloin ilmestynyt kiekko sai nimekseen "Äio". Se äänitettiin Helsingissä Finnvox-studiossa ja Virossa Sinusoid-studioilla. Tuolloinkin kiekon tuottajana ja ääniteknikkona toimi Mikko Karmila.

"Ulg"-albumin kappaleet:

 1. Agu (Daybreak)
 2. Sõjasüda (Warheart)
 3. Küü (Serpent)
 4. Muhu Õud (Muhu Dread)
 5. Kivine Maa (Land Full Of Stones)
 6. Rabakannel (Bog-harp)
 7. Isata (Fatherless)
 8. Kahjakaldad (Sacrificial Shores)
 9. Tormilind (Shearwater)
 10. Ulg (The Howl)
 11. Eha (Dusk)

Bändi käyttää nettisivuillaan päivämäärissään kristittyjen vuoden 2011 sijaan vuotta 10224. Yhtye katsoo syystä tai toisesta sopivaksi aloittaa ajanlaskun viimeisimmän jääkauden seudulta, kun nykyisen Viron käsittämät maa-alueet nousivat merestä.

Metsatöll on:

 • Markus (laulu ja kitarat)
 • Lauri (laulu, pillit, huilut, kannel ja suuharppi)
 • Raivo (basso ja laulu)
 • Atso (rummut ja laulu)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.