Metallimusiikki.net

metsatöll

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen metsatöll liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin metsatöll. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin metsatöll liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Dark River Festival kuukauden päästä!

Kesän festarikimara päätetään jälleen kerran Kotkan Karhulassa, Honkalan hiihtostadionilla, kun Suomen kotoisin metallifestivaali Dark River Festival järjestetään 17.–18.8.2012 jo yhdeksättä kertaa. Tapahtumaan myydään ennakkolippuja Lippupalvelun välityksellä. Vuoden 2012 esiintyjiä ovat muun muassa Reckless Love, Swallow The Sun, Omnium Gatherum ja Domination Black. Tapahtumaan on saatavilla päiväkohtaisia pilettejä ja kahden päivän lippusettejä. Kahden päivän lippu on 32 € ja perjantain tai lauantain päivälippu 20 euroa. Lisätietoja festivaalista löytyy sen nettisivuilta osoitteesta www.kymidarkriver.com.

Lue koko julkaisu…

Kivenlahti Rock -festivaalin päiväliput Alepoihin

Tänä vuonna kahdeksatta kertaa järjestettävä Kivenlahti Rock -ulkoilmafestivaali tullaan kokemaan kesäkuun 8.–9. välisenä aikana Espoon Leppävaarassa sijaitsevassa urheilupuistossa. Hyvän mielen festivaaliksi itseään kutsuvaan Kivenlahti Rock 2012:een on nimetty uusiksi esiintyjiksi muun muassa virolainen folk metal -ryhmä Metsätöll ja Amorphis, Spiha, Texas Faggott, Mac Bueno & DJ Tact, Artificial Heart sekä Kitka ja DJ Groovemeaster J. Festivaaliväki uutisoi nyt laittavansa maanantaista lähtien erikoiserän päivälippuja myyntiin kaikkiin Alepa-kauppoihin. Lippu on 25 euron arvoinen, S-Etukortilla hinnaltaan 22 €. Lipun erikoisuus on, että sen voi käyttää kumpana päivänä tahansa. Lippuja on rajoitettu erä. Lisätietoja festivaalista löytyy sen nettisivustolta osoitteesta www.kivenlahtirock.com.

Lue koko julkaisu…

Metsatöll: "Ulg".

 • Julkaistiin keskiviikkona 09.11.2011.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1331 kertaa
 • Bändit:

Piirros sinisistä olennoista seilaamassa meren päällä tummansinisen taivaan alla. Kuvan yläosassa on Metsatöllin logo.Julkaistiin 1.11.2011

Virolainen Metsatöll (www.metsatoll.ee) julkaisi marraskuun alussa uuden "Ulg"-nimisen albuminsa. Se äänitettiin alusta loppuun kaukana jokapäiväisistä kaupungin äänistä Viron eteläosissa. Äänityspaikaksi valittiin Pihlakan maatila, jonne Metsatöll aluksi siirtyi tekemään demonauhoitteita. Koska paikka osoittautui käyttökelpoiseksi, ryhmä hoiti koko äänitysprosessin siellä Mikko Karmilan ja Keijo Koppelin kanssa. "Ulg"-levyltä lohkaistiin radiosoittoa varten singlebiisi "Land Full of Stones". Se kertoo eestiläisten itsepäisyydestä ja muista luonteenpiireistä, joista kansa on ylpeä, mutta jotka eivät aina johda merkittäviin saavutuksiin. "Ulg" julkaistiin Spinefarm Recordsin kautta. Se on yhtyeen järjestyksessä viides pitkäsoitto.

Lue koko julkaisu…

Folk metal -yhtyeet ottivat Myötätuulirockin haltuun.

Aurinkoinen ja lämmin sää siivittivät 15. kertaa järjestettävän Myötätuulirockin upeasti käyntiin. Alkuviikon sateista ei ollut tietoakaan, kun Moonsorrow-yhtyeen folk metal -sävelet käynnistivät Myötätuulirockin juhlavuoden.

Poutaisesta säästä pääsivät vielä nauttimaan mahtavat folk metal -musiikin lähettiläät Korpiklaani sekä virolainen Metsatöll. Kanadalaisella Protest The Herolla ei turhaan ole maine kovana livebändinä. Sateesta huolimatta bändi suorastaan sulatti sydämet, ja energinen lavashow sai yleisön janoamaan lisää.

Lue koko julkaisu…

Metsatöll: Vaid Vaprust.

 • Julkaistiin sunnuntaina 17.01.2010.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1921 kertaa
 • Bändit:

Metsatöllin albumin "Äio" etukannessa näkyy malaus jonkinlaisesta etäisesti ihmistä muistuttavasta olennosta, joka on puinen ja punertava. Se pitää toisessa kädessä jonkinlaista punertavaa saviukkoa. Kuvan alaosassa mustaa pohjaväriä vasten lukee MetsatölJulkaistaan 3.3.2010

Virolainen folk metallia soittava Metsatöll (www.metsatoll.ee) julkaisi suurelle yleisölle tämän "Vaid Vaprust" -musiikkivideon. Videoklippiä varten yhtye sai idean jo vuonna 2004, kun Metsatöll kyseli virolaiselta Jüri Arrakilta voisiko hän luoda yhtyeen uudelle albumille kansitaiteen. Bändin rumpali Marko Atson mukaan tämä musiikkivideo sisältää animaatioelokuvasta Suur Tõll tuttuja hahmoja, sillä animaatioelokuvan hahmoilla oli jo yhtyeen nuoruudessa heille suuri merkitys. Suur Tõll on Tallinnfilmin vuonna 1980 luoma elokuva, johon Jüri Arrak toteutti graafista aineistoa. Tämän videon ohjasi Villem Tarvas. Musiikkivideoksi päätynyt kappale "Vaid Vaprust" (suom. "Vain Urheus") julkaistaan virolaisyhtyeen neljännellä studioalbumilla, levyllä "Äio", joka julkaistaan Virossa ja Suomessa Spinefarm Recordsin avulla 3. maaliskuuta.

Lue koko julkaisu…

Firebox Metal Fest 2008.

Viisihenkisen Impaled Nazarenen miehistä kalpeassa valokuvassa valkoisena hohtavan taivaan alla elottoman nurmikon päällä. Takana jonkinlaista aitaa tai muuria. Miehiläl mustat vaatteet, mutta keskimmäisellä metrokuvioidut maastohousut. Parilla pitkät hiuKuvassa Impaled Nazarene

Historian ensimmäinen Firebox Metal Fest (www.fmf.fi) järjestetään 18.–19.4.2008 Seinäjoen Rytmikorjaamolla. Menossa mukana muun muassa:

 • Impaled Nazarene
 • Mar De Grises (Chile)
 • Metsatöll (Viro)
 • Wulfgar (Ruotsi)
 • Enochian Crescent
 • Ghost Brigade
 • Ablaze In Hatred
 • Dark The Suns

Lisäyksiä esiintyjäkaartiin on luvassa lähiaikoina. Tapahtuma on ikärajaton, alueella rajattu anniskelualue. Ennakkoliput tulevat myyntiin 4. helmikuuta. Tapahtumapaikkana on Rytmikorjaamo, joka sijaitsee Seinäjoen keskustan pohjoispuolella, osoitteessa Vaasantie 11.

Lue koko julkaisu…

Metsatöll: Hundi Loomine.

 • Julkaistiin perjantaina 25.05.2007.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1320 kertaa
 • Bändit:

Metsatöll-yhtyeen jäsenet nuotiotulen äärellä. Osa miehistä syö kypsennettyä lihaa. Leiri on metsän keskellä, taustalla korpea ja taivaalla puhdas sininen taivas. Kuvan oikeassa yläkulmassa jonkinlainen riimusymboli.Kansanmusiikkia ja metallia

Virolaista folk metallia Metsatöll (www.metsatoll.ee) -yhtyeeltä. Tämä on kuvattu luonnon helmassa. Ilmeisesti keskellä soista korpea. Biisi on rokkaava — sen kuuntelee ja katselee useammankin kerran. Video on otettu Metsatöllin viime vuonna julkaisemalta "Lahinguväljal näeme, raisk!" -albumilta löytyvästä kappaleesta. Kiekko julkaistiin Nailboard Recordsin kautta. Tämä ei ole yhtyeen ensimmäinen, eikä varmaan viimeinenkään, musiikkivideo. Bändin nettisivuilta löytyy iso joukko muitakin musiikkivideoita sekä videotaltiointeja live-esiintymisistä.

Yhtye perustettiin 1990-luvun lopulla.

Lue koko julkaisu…