Metallimusiikki.net

Midnattsol maanantaina studioon.

  • Julkaistiin tiistaina 18.05.2010.
  • Luettu 883 kertaa
  • Bändit:

Valokuva Midnattsol-bändin kokoonpanoa esittelevä ryhmäkuva. Kuvassa viisi mustiin pukeutunutta muusikkoa, joista neljä miehiä ja yksi nainen, sekä yksi vitivalkoiseen pukeutunut naismuusikko.Yhtyeessä kuusi jäsentä

Folk metallia soittava Midnattsol uutisoi viimeisen kuukauden aikana saadun sen verran albumin valmistelemiseen liittyviä töitä valmiiksi, että nyt on tullut aika lähteä uutta materiaalia nauhoittamaan. Norjalais–saksalainen yhtye on vuokrannut studioaikaa maanantaista 24. toukokuuta alkaen. Bändi aikoo ensimmäisen pyrähdyksen aikana toteuttaa osan äänityshommista, jonka jälkeen työt studiossa keskeytyvät ja jatkuvat uudelleen heinäkuussa. Midnattsolin joukot hehkuttavat tehneensä töitä uuden musiikkimateriaalin parissa kovemmin kuin koskaan aikaisemmin. Biisien rakentamiseen on osallistunut ensimmäistä kertaa uusi kitaristi Alex Kautz. Äänitettävän levyn nimeä eikä muita yksityiskohtia ole vielä kerrottu.

Midnattsolin “Nordlys”-levyn seurajaa nauhoitetaan Studio E:ssä. Teoksen tuottajana toimii Markus Stock, joka on aikaisemmin hoitanut samansuuntaisia keikkoja goottimetallibändi Lacrimas Profunderen ja The Vision Bleakin ja Secrets of the Moonin kanssa. Stock myös miksaa ja masteroi äänitetyt kappaleet. Vielä toistaiseksi bändin uusinta uutta on vuonna 2008 julkaistu “Nordlys”-albumi. Se on seuraaja vuoden 2005 päivinä ihmisten ilmoille tuodulle esikoisalbumille, joka on nimeltään “Where Twilight Dwells”.

Albumilla yhtyeen uran järjestyksessä kolmannella, kuullaan ensimmäistä kertaa kitaristina Alex Kautzia. Hänet liitettiin yhtyeeseen edellisen vuoden lokakuussa julkisen haun päätteeksi. Bändi esitteli uutta kitaransoittajaansa ensimmäistä kertaa Metal Voices Fest -tapahtuman yhteydessä. Kautz korvasi bändistä viime vuoden kesällä poistuneen Fabian “Fabz” Pospiechin, joka perheen perustamisen jälkeen halusi vaihtaa kitaristina toimimisen isyyteen.

Midnattsol on:

  • Carmen Elise Espenæs (laulu)
  • Daniel Droste (kitara)
  • Alex Kautz (kitara)
  • Daniel Fischer (kosketinsoittimet)
  • Birgit Öllbrunner (basso)
  • Christopher Merzinsky (rummut)

Bändi aloitti toimintansa vuonna 2002 norjalaisen laulaja Carmen Elise Espenæsin ja kitaristi Chris Hectorin toimesta. Yhtyeeseen liittyi pian rumpaliksi Chris Merzinsky, kosketinsoittaja Daniel Fischer, kitaristi Daniel Droste ja basisti Birgit Öllbrunner. Tällä kokoonpanolla yhtye nauhoitti yhden demon. Se toi ryhmälle levytyssopimuksen Napalm Recordsille. Nyt 26 Carmen Elise Espenæs on Liv Kristine Espenæs Krullin pikkusisko. Liv Kristine toimii Leaves‘ Eyesin keulahahmona.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.