Metallimusiikki.net

Moonsorrow: "Tulimyrsky"-EP.

  • Julkaistiin tiistaina 15.01.2008.
  • Luettu 1212 kertaa
  • Bändit:

Viiden miehen siluetit sinistä taivasta vasten, jossa vasemmassa laidassa seisovien miesten välissä hohtaa valkoista auringonvaloa. Miehet seisovat rivissä. Heistä osalla pitkät hiukset.Kuva: Tanja Ahtila

Suomalainen pakanametallia mättävä Moonsorrow tiedottaa astuneensa eilen studioon äänittämään uutta EP-kiekkoaan, joka tullaan julkaisemaan nimellä “Tulimyrsky” 26. maaliskuuta Spinefarm Recordsin kautta. Tarkempia tietoja tästä julkaisusta bändi kertoo paljastavansa myöhemmin.

Yhtyeen uusin albumi on “Viides Luku — Hävitetty“. Se julkaistiin Euroopassa viime vuoden tammikuussa. Kiekko on 56 minuuttia musiikki-ilakointia sisältävä lätty, mutta erikoinen siinä mielessä, että kiekolla on vain kaksi eeppisiin mittasuhteisiin paisunutta kappaletta. Levy kipusi julkaisun jälkeen Saksassa albumilistalla sijalle n:o 72. Moonsorrow äänitti levyn touko-elokuussa 2006 Tico Ticon ja The Stable -studion tiloissa. Levyn miksasi bändin keulahahmo Henri Sorvali yhdessä Ahti Kortelaisen kanssa. Kiekon masteroi Mika Jussila.

“Viide Luku — Hävitetty” julkaistiin Euroopassa tammikuussa -07 ja sitten myös Pohjois-Amerikassakin, jossa se kohtasi kuulijansa huhtikuussa 2007 Unruly Soundsin / The End Recordsin julkaisemana.

“Viides Luku — Hävitetty” -albumin kappaleet:

  1. Jäästä Syntynyt / Varjojen Virta
  2. Tuleen Ajettu Maa

Bändi on hiljattain varmistettu osallistuvaksi Bloodstock Open Air -festivaaliin, jota vietetään 15.–17. elokuuta kuluvana vuonna Englannin Catton Hallissa. Festarikaupunkina on Derbyshire. Tämä keikka tulee olemaan Moonsorrowin ainoa Iso-Britanniassa tehtävä festivaalikeikka tämän vuoden puolella. Yhye tulee esiintymään Kiuaksen ja Children Of Bodomin kanssa 8. maaliskuuta lontoolaisen Astoria-klubin tiloissa.

Moonsorrow on:

  • Henri Sorvali (kitara, kosketinsoittimet ja laulu)
  • Ville Sorvali (basso, laulu)
  • Mitja Harvilahti (kitara ja taustalaulu)
  • _Marko Tarvonen – Rummut, taustalaulu)
  • Lord Eurén (live-esiintymisissä kosketinsoittimet)

Bändi perustettiin vuoden 1995 lopussa serkusten Henri ja Ville Sorvali toimesta Helsingissä, joka on molempien miesten kotipitäjä. Eeppinen pakanametalli kehkeytyi kaksikon musiikilliseksi tyylisuunnaksi vasta myöhemmin, mutta jo alusta lähtien bändin tavoitteena on ollut ludoa eeppista metallimättöä, johon on ripoteltu aineksia kansallisromantiikasta ja pakana-aiheista. Yhtye kertoo, että vaikka sen musiikki on vuosien varrella kehittynyt, käytetään edelleen musiikissa samoja aineksia kuin alkuvuosinakin.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.