Metallimusiikki.net

Noumena julkaisee uutta materiaalia ja keikkoja talvelle.

  • Julkaistiin lauantaina 26.11.2011.
  • Luettu 1208 kertaa
  • Bändit:

Ryhmäkuva Noumenasta veden äärellä kivikossa seisomassa.Kuva: Kristina Sundman

Alun perin Ähtäristä kotoisin oleva Noumena ponnistaa taas lauteille. Parhaillaan Noumena valmistelee seuraavaa levyään vuonna 2006 ilmestyneen "Anatomy of Life" -levyn jälkeen ja tekee muutaman keikan siinä sivussa. "Anatomy of Life" ja sitä edeltänyt "Absence" vuodelta 2005 olivat uraa uurtavia teoksia suomalaisessa metallimaisemassa. Näiden menestyneiden levyjen myötä Noumena kiersi Euroopassakin, mutta on viimeiset pari vuotta viettänyt rauhallisempaa elämää ja keikkaillut harvoissa ja hyvin valituissa tilaisuuksissa.

Tulevana talvena Noumena kuitenkin valtaa Suomi-neidon reittä pitkin kivuten ja saalistus alkaa joulukuussa, kun Noumena nähdään kovassa seurassa Sadistin, Vesanian ja Ram-Zetin kanssa Disentertainmentin järjestämässä Helvation Festivalissa Helsingissä. Noumena toimii samalla koko tämänvuotisen Helvationin avaajana ja pistää kartiot tötterölle ja yleisön kontilleen perjantaina 9.12.2011.

Tapahtuman kunniaksi Noumena julkistaa yhden uuden biisin verkossa ja itse Helvationissa tullaan kuulemaan parikin uutta hittiä. Basisti Hannu Savolainen kommentoi uutta "Let It Run Red" -kappaletta seuraavasti: Olemme säveltäneet ja harjoitelleet alun toistakymmentä biisiä seuraavaa levyämme varten. ‘Let It Run Red’ on raskaasti groovaava riffittely, jossa tarttuvat kitaramelodiat ja vihainen murina pitävät kuuntelijan otteessaan. Halusimme juhlistaa Helvationia uudella biisillä ja osoittaa, että bändi on vahvasti hengissä. Kappaleeseen voi tutustua täällä.

Tammikuun puolella Noumena valtaa Ähtärin kuin horsma sikäläisen mini-Suomen ja tykittää kurat huuleen perjantaina 20.1.2012 Club B52:ssa. Noumenan lisäksi yleisön ylitse metallijyrällään ajelee myös Avenie, joka aikaisemmin tänä vuonna digijulkaisi uuden levynsä "Sombre Embrace". Seuraavana päivänä, lauantaina 21.1.2011, puolestaan napotellaan kärsät ruvelle Hevimestassa, jolloin Oulussa pauhataan niin, että Perämeri poreilee ja Merenkurkussa asti kuristaa. Sielläkään Noumena ei kurmoota yksin, vaan armottomuutta tarjoilevat myös myöhemmin julkaistavat osasyylliset.

Noumena on:

*_ Antti Haapanen_ (laulu)

  • Tuukka Tuomela (kitara)
  • Ville Lamminaho (kitara)
  • Hannu Savolainen (basso)
  • Ilkka Unnbom (rummut)

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.