Metallimusiikki.net

Psilocybe Larvae: "Non-Existence".

 • Levyarvostelu julkaistiin maanantaina 13.09.2010.
 • Luettu 1900 kertaa
 • Bändit:

Psilocybe Larvaen "Non-Existence"-kiekon etukannessa maalaus kalpeasta nuorukaisesta valkoiseen yöpukuun sonnustautuneena. Hän katselee kynttilänvalossa ovaalinmuotoiseen peiliin ja näkee vain kynttilän, ei omaa heijastustaan.Julkaistiin 14.12.2009

Venäjältä maailmalle ponnistava Psilocybe Larvae on jo pitkän linjan tekijä. Yhtye kun on perustettu jo 1996, Viipurissa. Bändi on kokenut monia hiljaisempia aikoja, ja miehistönvaihdoksia, joista on kuitenkin selvitty nykykuntoon. Musiikkia on päätynyt monelle kokoelmalevylle, ja onpa bändi julkaissut puolenkymmentä pitkäsoittoakin. Nykyään bändillä on sopimus ja maailmanlaajuinen levitys Dark Harvest Recordsin kautta. Albumi julkaistiin alkuvuodesta 2008 Venäjällä, Ukrainassa ja Valko-Venäjällä Mazzar Recordsin kautta. Dark Harvest Records toi albumin laajemman yleisön ulottuville viime vuoden joulukuussa.

Levy alkaa heti mainiosti rynnivällä “Castaway”-biisillä. Tämä on uljasta black metallia kuorrutettuna herkemmillä elementeillä ja vaihtelevilla biisirakenteilla. Biisit ovat kohtuullisen pitkiä, mikä ei tässä ole ollenkaan huono asia. Sanoitukset taas ovat koostettu melko vähistä eväistä, mutta tarvitseeko sitä novelleja kirjoittaakaan, kun musiikki iskee näin vahvasti. Laulaja örisee tyylinmukaisesti, eroamatta juuri genren normituotoksista. Mutta väleihin on tungettu myös puhdasta laulua, joka tuo mukavaa tasapainottelua.

Tuotantoa voi myös pitää erittäin onnistuneena. Kitarasoundit ovat raskaimmasta päästä, jota olen pitkään aikaan saanut kuulla, ja rummut ynnä muut tärkeät elementit erottuvat selkeästi, kuulostamatta silti kliinisiltä. Yhtyeen pitkähkön uran voi kuulla soiton taituruudessa ja yhtenäisyydessä. Soittajat klaaraavat vähän kinkkisemmätkin tahtilajit kunnialla läpi. Niitä erikoisuuksia levyllä riittää kiitettävästi.

“Let the Flame” -biisi nousee myös esille mainioilla orkestraalisilla sovituksillaan. Mielestäni juuri tällainen, erilaisia tunnelmia yhdistelevä black metal on parasta. Tällainen nousee lähelle norjalaisia tunnettuja huippunimiä!

“Cold Desert of Eternity” -kappaleessa laulu nousee mukavasti esille. Bändi herkistelee muutenkin. Ehkä loppupää biisissä on hieman ylipitkäksi venytetty. Kappaleessa “Non Existent World” viehättää jännittävä rytminen rakenne, jonka olen huomioinut muissakin biiseissä. Se, jos mikä, luo tietynlaista jännitettä biiseihin. Kuten muissakin biiseissä, tässäkin liikutaan todella raskaan, ja täysin akustisen äänimaailman välillä.

Tältä levyltä on hyvin vaikea poimia yksittäistä huippubiisiä, koska kaikki raidat toimivat erinomaisesti, eikä lopputulos kuulosta vain yhden ja saman idean varioimiselta, mikä on mielestäni hyvän levyn tunnusmerkki. Tämä levy osoittaa, että Venäjältä tulee erittäin vahvoja bändejä, enkä ole vähään aikaan kuullut näin kiinnostavaa levyä, jossa lähes kaikki elementit ovat kohdallaan. Suositellaan hyvän black-metallin ystäville!

“Non-Existence”-albumin kappaleet:

 1. Castaway
 2. Sleepwalkers
 3. Let the Flame…
 4. Cold Desert of Eternity
 5. Non Existent World
 6. Great Silence
 7. Asylum
 8. Threshold
 9. Condemnation

Psilocybe Larvae on:

 • Vitaly (kitara ja laulut)
 • Andrey (kitara)
 • Dmitry (kosketinsoittimet)
 • Alex (basso)
 • Alan (rummut)
Tietoa julkaisusta

Levyarvostelussa annettiin pisteet 5/5. Metallimusiikki.netin Jouni Kautto julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.