Metallimusiikki.net

Quake The Earth repii mannerlaattoja esikoisellaan.

  • Julkaistiin tiistaina 28.06.2011.
  • Luettu 1984 kertaa
  • Bändit:

Valokuva asfalttitiestä, jolla lojuu rautainen pesismaila. Kuvan yläosassa Quake The Earthin logo mustalla ja vasemmassa alakulmassa punaisella levyn nimi.Julkaistiin 1.6.2011

Jäisestä pohjoisesta iskevä Quake The Earth moukaroi timanttisella debyytti-EP:llään hardcorea metallisella otteella. Tämän lekan kynsissä nuoren vimman ja vankan kokemuksen liitto kantaa helvetillistä hedelmää. Mannerlaatat rymisevät, kun oululainen luonnonvoima pääsee irti neljän biisin “First Blood” -EP:llä, jonka kuulemisen jälkeen Raised Fist, Soilwork ja Hatebreed jäävät miettimään mikä pimensi auringon.

Joskus kahden elementin liitto on enemmän kuin osiensa summa. Pohjoisen near-death metallin ihmeen, Perfect Chaoksen jälkeen Suomi ei ole saanut uutta rautanyrkkiä vuosiin, kunnes oululainen Forensic Hardcore -nimellä toiminut bändi kohtasi kuolemansa vuoden 2010 lopulla silloisen vokalistin jättäytyessä leikistä pois.

Kvartetiksi kutistunut ryhmä sai kuumottavan idean kysyä keulilleen Aki Häkkistä; Suomen ulkopuolellakin mainetta tienanneiden metallimoukareiden Perfect Chaoksen ja Grinisterin vokalistia. Kovia retkueita ei puutu myöskään muun bändin taustalta, basisti Juha-Matti Perttunen vaikuttaa melodeath-monsteri Catameniassa ja rumpali Aleksi Heiskanen löytyy myös deathia runttaavan All Againstin kannuista.

Häkkinen kiinnostui saamastaan demosta ja kitaristi Jani Kakon biisiraakileita ruvettiin työstämään tuoreella ja uudella otteella kokeneen kehäketun näkemyksen luotsaamana. Musiikillisesti viisikko huomasi olevansa Lamb Of Godin, Panteran ja Hatebreedin mailla. Quake The Earthin musiikilliset esikuvat löytyvät mm. Sick Of It Allista, Agnostic Frontista ja Rage Against The Machinesta. Bändi ei kuitenkaan halua tehdä itseään toistavaa musiikkia eikä kulkea valtavirran tai genrejaon vietävänä. Vahvoista vaikutteista huolimatta Quake The Earthilla on oma, täysin uniikki soundi.

Kovan hionnan jälkeen neljä uuden elämän saanutta veisua päätettiin vetää narulle. Tämä rautaviisikko ei tee asioita puolivillaisesti, joten promo mentiin äänittämään yhdelle Suomen maineikkaimmista studioista, Oulun Mastervoxille. Samassa studiossa mm. Sentenced, Poisonblack ja Embraze ovat työstäneet useat pitkäsoitoistaan. Bändi äänitti EP:n biisit pääosin itse. Materiaalin miksasi ja masteroi ääniguru Immu Ilmarinen.

Kahden kuolleen tuhkasta nousi lopulta verinen feeniks “First Blood”, joka on raastavan aggressiivista ja silti melodista metalli-hardcorea. Biiseissä riittää maankuoren tärinästä huolimatta rentoutta ja ilmavuutta. Lyriikoissa annetaan kättä pidempää valheisiin uskoville ihmisille ja uskonnolle. Häkkisen syvältä kumpuavat murinavokaalit muistuttavat Soilworkin Speed Stridiä ja “First Blood” viiltää terävästi tuoreen veren maanjäristyksen raunioille.

Luonnonvoima ei jää lepäämään. “First Blood” on julkaistu 1.6.2011 ja bändi nähdään tulevana kesänä keikoilla festivaaleilla, muun muassa Oulun Qstockissa ja Jyrkkärockissa. Lisäksi tiukan viisikon ensimmäinen video on nähnyt päivänvalonsa. Tuore, verinen feeniks on herättänyt kiinnostuksen vyöryn, sen osoittaa esimerkiksi Quake The Earthin nopea pääsy soittoon Radio Rockille. Yhtyeen tuotantoa voi kuunnella siirtymällä bändin MySpace-sivuille.

Quake The Earth on:

  • Aki Häkkinen (laulu)
  • Iiro Matinolli (kitara)
  • Jani Kakko (kitara)
  • Juha-Matti Perttunen (basso)
  • Aleksi Heiskanen (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.