Metallimusiikki.net

Rammstein miksaa 6–8 viikkoa.

 • Julkaistiin perjantaina 20.02.2009.
 • Luettu 1320 kertaa
 • Bändit:

Industrial metal -kopla Rammstein kielii vieneensä taannoin uuden studioalbumin nauhoittamisessa ensimmäisen työvaiheen päätökseen. Seuraavaksi ryhmä viimeistelee äänitysurakan, jonka jälkeen kaikki kappaleet kipataan miksattavaksi. Ennen miksausta bändin jäsenet aikovat päättää tullaanko kiekon kappaleissa käyttämään orkestraalisia osuuksia, kuten jousisoittimia ja kuorolaulajia. Orkestraalisten osuuksien sovitushommista yhtye neuvotteli Sven Helbigin aknssa viime viikon puolella. Äänimaailman hiomisen lisäksi Rammsteinin joukot virittävät vielä biisiensä sanoituksia. Bändi odottaa kovasti, että levy saadaan vihdoinkin miksattavaksi. Miksauksen on tarkoitus käynnistyä maaliskuun puolen välin maissa ja päättyä sen jälkeen 6–8 viikon kuluttua.

Saksalainen, Berliinistä kotoisin oleva, Rammstein nauhoitti albuminsa kappaleista osan Yhdysvaltojen Los Angelesissa tuottaja Jacob Hellnerin ja hänen tuotantotiiminsä kanssa. Tiimiin bändi kertoo kuuluneen sellaisia audioaaltojen asiantuntijoita kuin Ulf Kruckenberg ja Florian Ammon. Kiekon nauhoittamisessa käytettiin lähellä San Franciscoa sijaitsevaa studiota, jossa valtaosa viisuista taltioitiin. Albumin tekemisen bändi aloitti vuonna 2007 pidettyään sitä ennen taukoa. Levyllä on varmistamattomien huhujen mukaan ainakin sellainen saksankielinen jkappale kuin “Vergiss uns Nicht”.

Uusi albumi, jolla ei ole ilmeisesti vielä nimeä, tulee olemaan seuraaja “Rosenrot”-nimiselle pitkäsoitolle. Albumi julkaistiin Saksassa lokakuussa 2005 ja siellä se myi platinaa vain pari viikkoa ilmestymisensä jälkeen. Saksanmaalla platinalevyraja on muhkeat 200 000 kappaletta. “Rosenrot” kiilautui myös Itävallan ja Suomen albumilistojen kärkisijoille. Ruotsissa ja Tanskassa se kävi korkeimmillaan hopeasijalla ja Alankomaissa sekä Tsekin tasavallassa sijalla n:o 4.

“Rosenrot”-albumin kappaleet:

 1. Benzin
 2. Mann Gegen Mann
 3. Rosenrot
 4. Spring
 5. Wo Bist Du
 6. Stirb nicht vor mir (featuring Sharleen Spiteri and Bobo)
 7. Zerstören
 8. Hilf Mir
 9. Te Quiero Puta! (featuring Carmen Zapata)
 10. Feuer und Wasser
 11. Ein Lied

“Rosenrot” on bändin uran viides albumi. Se julkaistiin ensimmäisenä maailmassa Saksassa 28.10.2005. Kanadassa se ilmestyi saman vudoen joulukuussa ja seuranneen vuoden maaliskuussa Yhdysvalloissakin.

Bändiltä julkaistiin edellisen kerran uutta musiikkia DVD-kiekon “Völkerball” muodossa. DVD sisältää keikkataltiointeja Ranskasta, Englannista, Japanista ja Venäjältä. Julkaisusta prässättiin pari eri versiota — standardipainos on tuplalevy, joka sisältää DVD:n ja CD:n, mutta erikoisversiolla kuullaan bonusmateriaalia em. lisäksi. Myös keräilijöitä varten tehtiin kappalemäärältään rajoitettu neljän levyn setti, jonka mukana tulee tuhti 190-sivuinen kirja varustettuna valokuvilla.

Rammstein on:

 • Till Lindemann (laulu)
 • Richard Kruspe (kitara)
 • Paul Landers (kitara)
 • Oliver Riedel (basso)
 • Christian Lorenz (koskettimet)
 • Christoph Schneider (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri I. julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.