Metallimusiikki.net

Rammsteinilta albumi syksyllä 2009.

 • Julkaistiin lauantaina 27.12.2008.
 • Luettu 1000 kertaa
 • Bändit:

Industrial metallia soittava Rammstein uutisoi tehneensä seitsemän viikon ajan töitä studiossa nauhoitellen uutta studioalbumiaan. Äänityssessioiden ensimmäinen osa päättyi alkuviikosta. Bändi siirtyi sen jälkeen lomaa viettämään ja tulee palaamaan sorvin ääreen ensi vuoden alussa. Rammstein aikoo julkaista seuraavan albuminsa, jonka nimeä ei ole vielä tiedossa, mutta jonka työnimeksi on paljastettu “Album 6”, ensi vuoden syksyllä. Tähän mennessä saksalaisyhtye on purkittanut osan lauluraidoista ja kaikki rumpu-, kitara- ja bassoraidat. Rammstein päätti albuminsa esituotantovaiheen marraskuun alussa Berliinissä. Sen jälkeen miehistö ryhtyi valmistautumaan Los Angelesiin siirtymistä, jossa rumpuraidat nauhoitettiin pellinpaukuttaja Christoph Schneiderin ja tuottaja Jacob Hellnerin yhdessä tuotantotiimin kanssa. Valtaosa albumin tähänastisista ääniraidoista nauhoitettiin lähellä San Franciscoa, josta bändi vuokrasi runsaasti studioaikaa levyttämistä varten.

Rammsteinin edellinen albumi, “Rosenrot”, julkaistiin lokakuussa 2005 Saksanmaalla. Yhtyeen kotimaassa opus myi platinaa, eli reilut 200 000 kappaletta, vain parin viikon kuluttua ilmestymisestään. Kiekko kipusi Saksan, Itävallan ja Suomen albumilistojen kärkisijoille. Tanskassa ja Ruotsissa “Rosenrot” sijoittui korkeimmillaan albumilistojen hopeasijalle ja 4. sijalle se siivitti tiensä ainakin Tsekissä ja Alankomaissa. Opus ilmestyi Yhdysvalloissa Universal Musicin levittämänä maaliskuussa 2006.

Bändi julkaisi “Völkerball“-DVD:n pari vuotta sitten kolmessa toisistaan poikkeavassa muodossa. Kiekon perusversio sisältää 140 minuutin pituisen live-esiintymisen taltioinnin, sekä bonus-CD:n varustettuna saman keikan taltiointina.

“Rosenrot”-albumin kappaleet:

 1. Benzin
 2. Mann Gegen Mann
 3. Rosenrot
 4. Spring
 5. Wo Bist Du
 6. Stirb Nicht Vor Mir
 7. Zerstören
 8. Hilf Mir
 9. Te Quiero Puta
 10. Feuer & Wasser
 11. Ein Lied

Rammstein on:

 • Till Lindemann (laulu)
 • Richard Kruspe (kitara)
 • Paul Landers (kitara)
 • Oliver Riedel (basso)
 • Christian Lorenz (kosketinsoittimet)
 • Christoph Schneider (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri I. julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.