Metallimusiikki.net

Melodista mättöä Rovaniemeltä — arvostelussa Ravage Machinery: "The Dystopian Tide"

 • Levyarvostelu julkaistiin maanantaina 08.10.2012.
 • Luettu 2867 kertaa
 • Bändit:

Jo vuonna 2004 aloittanut melodista mättömetallia soittava rovaniemeläinen Ravage Machinery julkaisi viime vuonna ensimmäisen varsinaisen lättynsä, EP:n joka kantaa nimeä "The Dystopian Tide". Tämä kiinnostava kiekko on pitänyt arvostella jo pitkään, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan.

Levy lävähtää oikein räväkästi soimaan kappaleella "Thus I Serve". Ensimmäisenä huomio kiinnittyy taidokkaisiin kitarariffeihin ja yllättävän hyviin vokaaliosuuksiin. Neliminuuttinen kipale on hyvinkin nopeatempoinen, mutta avausraidaksi oikein mainio. Seuraavan pläjäyksen, "Lethal Slavery", aikana päästään vähän rauhoittumaan. Melodiset osuudet tässä toisessa kappaleessa ovat yllättävän monipuolisia sooloineen.

Hillittömällä mätöllä jatketaan kolmannella kappaleella "Collapse to Retaliate". Tämä biisi aiheuttaa pään pakonomaista nykimisliikettä.

Viimeinen kappale "March of the Consumed" on levyn parasta antia ja henkilökohtainen lempparini. Kappale on keskitempoinen, levyn synkin, melodisesti sydäntä riipaisevan huikea. Muut kolme biisiä jäävät pahasti tämän varjoon.

Kokonaisuutena levyn kappaleet eivät aivan täysin yllä yltiömelodiselle tasolle, vaan soitanta pysyy mukavasti tasapainoisen melodisen deathin ja rässin rajamailla. Kappaleet ovat ensiluokkaista metallia raskaammasta päästä. EP:ksi levy on melko tukala pakkaus, eikä aukea aivan ensikuuntelulla. Ajallisesti kyseessä on melko lyhyt biisi ja varsinkin viimeinen biisi saa haluamaan vastaavaa lisää.

"The Dystopian Tide" -EP:n kappaleet:

 1. Thus I Serve
 2. Lethal Slavery
 3. Collapse to Retaliate
 4. March of the Consumed

Ravage Machinery on:

 • Jukka Haarala (laulu)
 • Simo Pasma (kitara)
 • Tuomas Valtanen (kitara)
 • Rauli Alaruikka (basso)
 • Jani Suopajärvi (rummut)
Tietoa julkaisusta

Levyarvostelussa annettiin pisteet 3,5/5. Metallimusiikki.netin Roni Laukkarinen julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.