Metallimusiikki.net

"Saana" varastettiin Timo Tolkilta.

Suomalaisessa power metal -yhtye Stratovariuksessa jo vuosikaudet vaikuttanut Timo Tolkki joutui kokemaan erittäin harmillisen takiskun vieraillessaan pari päivää sitten Helsingissä, jossa hän kävi teettämässä promootiokäyttöön tarkoitettavia valokuvia. Reissun aikana häneltä varastettiin laukku ja kitara. Kitara on purppuranvärinen Fender Stratocaster mallia Jeff Beck. Kitara on miehen mukaan erittäin arvokas, mutta senkin menettämistä enemmän häntä huolestuttaa se seikka, että varastettu laukku sisälsi koko “Saana”-albumin singlemasterin ja graafisen master-kopion. “Saana”-albumi on Timo Tolkin jo kauan työstämän klassisen rockooperran nimi — kiekon titteli on kokonaisuudessaan: “Saana — Warrior of Light Part 1: Journey to Crystal Island“.

Tolkki kävi tietenkin ilmoittamasa poliisille varkaudesta, mutta hänelle kerrottiin viranomaisten taholta kannattavan heittää toivonsa kaivoon, sillä on epätodennäköistä, että hän enää näkisi menettämiään tavaroita. Muusikko toivookin nyt, ettei laukun ja kitaran nyysinyt isänmaan toivo äkkää katsoa laukun sisältöä. Tämä pitkäkyntisen tekemä temppu vaikuttaa luonnollisesti uuden albumin trailerin julkaisuhetkeen. Tilanteen Tolkki toteaa olevan hyvin paha.

“Saana — Warrior of Light Part 1: Journey to Crystal Island” on italialaisen Frontiers Recordsin kautta julkaistava multimediaesitys, joka sisältää lähes tunnin pituisen musiikkiannoksen. Julkaisun mukaan tulee bonus-DVD, mikä sisältää koko albumilla käsiteltävän tarinan videoleikkeenä. Levylle on laitettu lisäksi paljon bonusmateriaalia, ja aivan uunituore haastattelu Timo Tolkista koskien hänen menneisyyttä, tätä hetkeä ja tulevaisuutta. Tolkki kutsuu teostaan klassiseksi rockoopperaksi. Levylle värvättiin lukuisia lahjakkaita laulajia ja muusikoita, kuten Jennifer Sowle, Aino Laos, Heikki Pöyhiä ja Janette Sainio.

Stratovarius kaavailee julkaisevansa uuden albumin. Sen nimeä ei ole paljastettu, vain vihjeitä siitä. Kiekon nimessä on paljastettu olevan kaksi sanaa, joista molempi alkaa kirjaimella “R”. Tolkin aikaisemmin antaman tiedonannon mukaan uusi Stratovarius-albumi on musiikillisesti jokseenkin samaa linjaa kuin bändin “Episode”-“Visions” -kauden tyyli.

Stratovarius on:

  • Jens Johansson (kosketinsoittimet)
  • Timo Kotipelto (viulu)
  • Jörg Michael (rummut)
  • Lauri Porra (basso)
  • Timo Tolkki (kitara)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.