Metallimusiikki.net

Saattue vuonna 2009. Kuvan otti Jarno Lindén.Saattue vuonna 2009. Kuvan otti Jarno Lindén.

Saattueessa vaihtui rumpali.

Saattometalliyhtye Saattueessa on tapahtunut rumpalin vaihdos. Yhtyeen kahdella ensimmäisellä albumilla soittanut M. Ahlstén päätti lopettaa yhtyeessä ja tilalle on astunut aiemmin funeral doom -yhtye Colosseumissa vaikuttanut S. Köykkä. Saattue kiittää Mikaelia kuluneesta viidestä saattovuodesta ja toivottaa Samelin tervetulleeksi rivistöön. Saattueen viimeisin julkaisu, kakkosalbumi “Vuoroveri” ilmestyi lokakuussa 2009 Spikefarm Recordsin kautta. Albumi sisältää kahdeksan hidasta, raskasta ja moniulotteista saattometalliteosta.

Saattue on toiminut vuodesta 2001 lähtien. Ryhmän ensimmäinen musiikkijulkaisu on vuonna 2004 ilmestynyt “Kivisydän”-EP. Sitä seurasi toinen samanlainen “Ikiuneen”-EP-levy vuonna 2006. Bändi solmi levytyssopimuksen Spikefarmin kanssa vuotta myöhemmin. Sopimuksen turvin Saattue toi tammikuussa 2008 debyyttialbuminsa “Jäähyvästi” esiin ja lokakuussa 2009 sille seuraa teki “Vuoroveri”.

Saattueen “Vuoroveri”-albumin arvostellut Jukka Kolehmainen totesi Imperiumille kirjoittamassaan tekstissä mm. seuraavaa: Bändi on saanut aikaan erittäin vakuuttavan kakkoslevyn, jolla soundit ovat kohdallaan ja syvissä vesissä soutamista tauotetaan kevyemmin kappalein, vain että päästään palaamaan tunnelmaan yhdellä levyn raskaimmista kappaleista, nimittäin Taakalla. Soundit ovat erittäin selkeät ja asiaankuuluvan tummat, kuten vain voi odottaa. Arvostelija antoi albumille 7,5 pistettä kymmenestä. Vertigon arvostelussa levylle leimattiin pisteet 3/5.

Saattue on:

  • T. Koskinen (laulu)
  • T. Kalliomäki (kitara ja kosketinsoitin)
  • H. Lampinen (kitara)
  • J. Koskela (kitara)
  • S. Lahtinen (basso)
  • S. Köykkä (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri I. julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.