Metallimusiikki.net

Skald: "Vitterland".

 • Julkaistiin keskiviikkona 20.01.2010.
 • Luettu 756 kertaa
 • Bändit:

Harmaasävyinen valokuva kahdesta metsässä seisovasta miehestä, joista mustapaitaisella on mustat pitkät hiukset ja partaa ja hän on oikealla taaempana. Vasemman laidan miehellä lyhyt tukka ja tummanharmaa paita.Kuva: Joakim Ottosson

Viiden vuoden ikäinen folk metal -bändi Skald tulee julkaisemaan ruotsiksi lauletun studioalbumin “Vitterland” myöhemmin kuluvana vuonna. Levy-yhtiö Unexploded Recordsin kautta julkaistava opus tulee olemaan yhtyeen ensimmäinen täyspitkä levy. Bändi on aikaisemmin ehtinyt julkaista saman levymerkin tuella yhden MCD-levn ja pari digitaalista demotaltiointia. Ensimmäiselle albumilleen kaksipäinen Skald sulloo tasan 10 biisiä. Niiden lisäksi yhtyeellä on pari ylimääräistä kappaletta käytettäväksi jonkin muun julkaisun yhteydessä. Ruotsalaisyhtye julkaisi aikaisemmin näytebiisejä tulevalta “Vitterland”-levyltään omilla MySpace-sivuillaan. Osa kuunneltavaksi laitetuista näyteviisuista on demolaatuisia.

Skald ei ole vielä paljastanut uuden albumin kansitaidetta. Myöskään sen julkaisupäivää ei ole lyöty lukkoon. Albumi julkaistaan Unexploded Recordsin avulla CD:nä ja vinyyliversionakin. Äänitteellä kuullaan sessiojäseninä Daniel Gaddia rumpalina, Emil G. Koverotia viulistina ja naislaulajana Emilia Frankea. Äänite purkitettiin EPM Studioilla. Yhtyeen mieslaulaja Henrik Kindvall sanoitti kappaleet ja kitaristi David Wiktorsson sävelsi ne.

“Vitterland”-albumin kappaleet:

 1. Jordegryning (Världsalltets Konstnär)
 2. En Höstlig Storm
 3. Häxhammaren
 4. Gygror Sjöng En Trolsk Madrigal
 5. Under Månens Brio
 6. Uti Helvetessalen
 7. En Diffus Kontur
 8. Hjälten
 9. Fjättrad Uti Kedjor Av Brons
 10. Ett Sista Farväl (Jordeskymning)

Debyyttialbumi “Vitterland” on seuraaja vuonna 2008 julkaistulle MCD:lle “I En Svunnen Tid”, jonka sisältämät kuusi kappaletta ovat ruotsinkielisiä. MCD:n kappaleista kertyy soittoaikaa 19 minuuttia. Levystä prässättiin 500 kappaleen kokoinen CD-versio. Painos on myyty loppuun.

Skald on:

 • Henrik Kindvall (laulu ja suuharppu)
 • Emilia Franke (laulu studiossa)
 • David Wiktorsson (kitarat ja basso)
 • Daniel Gadd (rummut studiossa)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.