Metallimusiikki.net

Skyfiren "Esoteric" ilmestyy syyskuussa.

 • Julkaistiin keskiviikkona 01.07.2009.
 • Luettu 805 kertaa
 • Bändit:

"Esoteric"-nimisen albumin etukansi. Albumi kuuluu Skyfirelle. Kuvassa näkyy piirroshahmo vihertävässä kuplassa istuvasta olennosta, jonka kuplassa säkenöivää valoa ja mustia varjoja. Kuplan yllä holvikaaria ja patsaita tai jonkinlaisia mustakaapuisia munJulkaistaan 18.9.2009

Progemetallia soittava ruotsalaisyhtye Skyfire kieli juuri ennen kesäkuun päättymistä päättäneen viisi vuotta kestäneen kitkutteluvaiheen ja julkaisevansa vihdoinkin kauan odotetun uuden albuminsa. Yhtyeen neljäs albumi, “Esoteric“, tullaan julkaisemaan ensimmäiseksi Pohjois-Amerikan alueella 8. syyskuuta, Britannian saarivaltion maaperällä saman kuukauden 14. päivä ja lopulta muualla Euroopassa perjantaina 18.9.2009. Kiekko julkaistaan Pivotal Rockordingsin kautta.

Skyfire on kohdannut tavattoman paljon vastoinkäymisiä vuosien varrella tehdessään albumiaan valmiiksi. Nyt basisti Martin Hanner toteaa kaikenmaailman tietokone-ongelmien, sairauksien ja miehistönvaihdosten päättyneen. “Esoteric” on nyt valmis. Se sisältää 10 biisiä, joista osassa on käytetty peräti 70 eri ääniraitaa.

Bassotaituri toteaa Skyfiren hakeneen tietoisesti tälle levylle innoitusta sellaisilta bändeiltä kuin Symphony X ja Bal-Sagoth, koska nämä mainitut bändit kirjoittavat samanaikaisesti eeppisiä ja koukuttavia kappaleita. Skyfire on pyrkinyt luomaan levystään mahdollisimman eeppisen kokonaisuuden ja yrittänyt välttää niitä sudenkuoppia, joihin samansuuntaisia kokeiluja tehneet bändit ovat livenneet. Skyfiren levytyksellä kuullaan kattavien äänivallien seassa hienostuneita kuoro-osuuksia ja orkestraalisia vaiheita. Näiden eri tyylien sekoittaminen biiseihin vei Martin Hannerin mukaan melkoisesti aikaa, mutta lopputulos on erittäin tyydyttävä. “Esoteric”-kiekon kirjoittaminen ja suunnittelutyö vei vuosien verran aikaa.

Basistin mukaan albumin kansitaide on Pär Olofssonin suunnittelema ja toteuttama. Kiekon mukana tulevan kansilehtisen taittoi Cult Of Luna -yhtyeen riveistä tuttu Erik Olofsson. Kansikuva on Pärin mukaan pyrkimys kuvata sellaista heppua, joka on jonkinasteisen kulttiin liittymisen initaatiovaiheessa.

“Esoteric”-albumin kappaleet:

 1. Deathlike Overture (intro)
 2. Esoteric
 3. Rise and Decay
 4. Let the Old World Burn
 5. Darkness Descending
 6. Seclusion
 7. Misery’s Supremacy
 8. Under a Pitch Black Sky
 9. Linger In Doubt
 10. The Legacy of the Defeated
 11. Within Reach (bonuskappale)

Albumin nimikkobiisi on kuunneltavissa Skyfiren MySpace-sivuilla sijaitsevasta jukeboksista. Ennen kuin “Esoteric” ilmestyy, yhtye julkaisee levy-yhtiönsä Pivotal Rockordingsin kautta neljä biisiä sisältävän digi-EP:n, nimeltään “Fractal”. EP julkaistaan alkaneen kuukauden puolella. Sillä kuultavista kappaleista vanhimmat ovat vuodelta 2004. Tällä levyllä kuullaan ensimmäistä kertaa Skyfiren remmissä kitaristi Johan Reinholdzia ja laulaja Joakim Karlssonia. “Fractal” sisältää järjestyksessä seuraavat biisit:

 1. The Land of the Wolves
 2. Bereaved in Denial
 3. The Transgressor Within
 4. Esoteric

Skyfire on:

 • Joakim Karlsson (laulu)
 • Martin Hanner (basso ja kosketinsoittimet)
 • Andreas Edlund (kitarat ja kosketinsoittimet)
 • Johan Reinholdz (kitarat)
 • Joakim Jonsson (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.