Metallimusiikki.net

Solefald: "Norrøn Livskunst".

 • Julkaistiin sunnuntaina 07.11.2010.
 • Luettu 651 kertaa
 • Bändit:

"Norrøn Livskunst" -albumin kannessa koristeellinen, symmetrinen ja piirretty kansitaide. Kuvassa näkyy viivoja ristiin rastiin ja ympyränmuotoisia symboleita. Keskellä kuvaa lukee riimukirjaimia muistuttavalla fontilla Solefald.Julkaistaan 15.11.2010

Norjalainen mustaa metallia ja avant-gardea yhdistelevä Solefald tuo pian esille uuden studioalbumin. Yhtye kertoo 15. marraskuuta julkaistavan teoksen olevan uransa vahvin albumi. Se kertoo 1900-luvun alun Norjasta. Teos on nimeltään “Norrøn Livskunst”. Albumin soittolistalla kuultava kappale “Vitets vitt i verdi” laitettiin hiljattain nettiin kuunneltavaksi. Kyseessä on uuden pitkäsoiton ensimmäinen single. Single ilmestyi digitaalisesti, kuten tulee ilmestymään myös “Norrøn Livskunst” -albumikin. Albumista prässätään lisäksi tavanomainen CD-versio ja 180-grammainen vinyylipainos. Bändin mukaan tämä kiekko kertoo nuoren valtion kulttuurin hahmottamisen aikakaudesta, ajasta, jolloin kirjoittajat, säveltäjät ja taidemaalarit ryhtyivät käsittelemään Norjan alueen mytologioita ja Eddaa sekä viikinkitaruja.

Solefaldin mukaan 1900-luvun alussa Norjan historian herättyä tavanomaiset kansalaiset ryhtyivät koristelemaan rakennuksiaan keskiaikaisilla teemoilla ja esimerkiksi urheiluklubeja nimettiin muinaisen Norjan jumaluuksien nimien perusteella. Bändi rinnastaa sadan vuoden takaiset tapahtumat nykyajan black metallin harrastajiin, jotka toisin kuin muut maailman ihmiset eivät jahtaa mainetta ja mammonaa, vaan jatkavat kylmän maansa ja sen vanhojen hautausmaiden asuttamista.

“Norrøn Livskunst” -albumin kappaleet:

 1. Song Til Stormen
 2. Norrøn Livskunst
 3. Tittentattenteksti
 4. Blackabilly / Stridsljod
 5. Eukalyptustreet
 6. Raudedauden
 7. Vitets Vidd I Verdi
 8. Haugferdi
 9. Waves Over Vallhalla (An Icelandic Odyssey Part 3)
 10. Til Heimen Yver Havet

Solefaldin laulaja, kitaristi ja basisti Cornelius Jakhelin, joka tunnetaan myös nimellä Sturmgeist, on palkittu kirjailija. Kirjailijana hän on julkaissut yhden lastenkirjan, runoja ja Voguesville-rikosromaaniin. Romaanissa esiintyvä hahmo mainitaan myös uudella Solefaldin albumilla kappaleessa “Blackabilly / Stridsljod”. Lisäksi miehen kirjoittama ja lokakuussa julkaisema runokokoelma Trisyn on linkitetty “Norrøn Livskunst” -albumin teemaan.

Solefald on:

 • Cornelius (laulu, kitara ja basso)
 • Lazare (laulu, syntetisaattori ja rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.