Metallimusiikki.net

Solefald: "The Circular Drain".

 • Julkaistiin lauantaina 08.12.2007.
 • Luettu 677 kertaa
 • Bändit:

Kaksi miestä seisoo vaaleata taustaa vasten. Taka-alalla miesten selkämysten taustalla suuri puumanen rakenne, ehkä laivan kokka. Miehet katsovat oikealle. Vasemmanpuoleisella vaaleat hiukset ja viikset sekä partaa, oikeanpuoleisella partaa ja viikset sekBlack-/progemetallia

Norjan Oslosta saapuva Solefald , jonka joukkoihin kuuluu Lars Are “Lazare” Nedland ja Cornelius von Jackhelln, valmistautuu nyt julkaisemaan kymmenvuotisen taipaleensa kunniaksi remix-albumin “The Circular Drain”. Cornelius tiedottaa, että jo vuonna 1997 ilmestyneen debyyttialbumin “The Linear Scaffold” aikoihin kerrottiin saapuvan seuraaja nimeltään “The Circular Drain”. Nyt kymmenen vuotta on vierähtänyt ja juhla-albumi on tarkoitus tuoda esiin. On kulunut ensimmäinen Solefaldin vuosikymmen. Pian julkaistavalla kiekolla kuullaan vuoden 1996 aikoihin ilmestyneen “Jernlov”-demokasetin sisälmykset sullottuna CD-levylle ensimmäistä kertaa ikinä. Tarjolla on siis neljä bändin varhaisimmista biiseistä. Kyseisestä demosta painettiin aikoinaan vain 300 kappaleen painos, joten kovin moni ei ole siitä päässyt nauttimaan. Tämä tulee kuitenkin korjaantumaan. “Jernlov”-demon uusintapainos on remasteroitu Endre Kirkesolan toimesta. Cornelius kertoo, että viritetyt biisit kuulostavat erinomaisen hyviltä. Tämän lisäksi “The Circular Drain” sisältää suuren joukon remix-versioita yhtyeen klassikoiksi muodostuneista biiseistä.

Havoc Unit remiksasi kappaleen “Sun I Call”, kertoo Cornelius. Miehen mukaan biisi kuulostaa käsittelyn jälkeenkin mainiolta. Lisäksi The Bombs of Enduring Freedom on antanut kappaleelle “Survival of the Outlow” kaivattua aggressiivisuutta, Exorvise-tulokas tarjoaa henkeäsalpaavan version biisistä “Red of Fire + Black for Death”. Corneliuskin osallistui vanhojen biisien elvyttämiseen luomalla puoliakustisen version värssystä “When The Moon Is On The Wave” ja Solefaldin toinen jäsen, Lars Are “Lazare” Nedland, sai viimeinkin äänitettyä “Fluorescent”-nimistä biisistä uuden version. Nedland on Corneliusin mukaan haaveillut edellä mainitun lempikappaleen hiomisesta jo vuodesta 1998 lähtien, jolloin “Neonism”-kiekko äänitettiin.

“THe Circular Drain” -kiekon voi ennakkotilata yhtyeen nettisivuilta PayPalin avulla, tai maksamalla luottokortilla, tahi pankkisiirron kautta. Bändin toinen perustajajäsenistä kertoo, ettei kiekkoja ihan ilmaiseksi anneta, mutta jos sama heppu ostaa suuren määrän kiekosta yhdellä kerralla, niin alennuksiakin ropisee. Levyn tilaushintaan sisältyy toimituskulut maailmanlaajuisesti. Myydyt levyt numeroidaan käsipelillä siten, että ensimmäinen CD:n tilannut taho saa levyn numero 1 jne. Kiekkoon voi pyytää myös omistuskirjoituksen levyn tilaajalle.

“The Circular Drain” on bändin mukaan digipak-versio, jonka mukana tulee kuusisivuinen booklet. Kiekon grafiikat on suunnitellut Trine Paulsen ja Kim Sølve, jotka ovat aikaisemminkin luoneet Solefaldille grafiikkaa — tämä tehokaksikko on vastuussa neljän viimeisimmän Solefaldin julkaisun kuvataiteesta. Juhla-albumin kansitaiteena nähdään Theodor Kittelsenin piirros, joka itse asiassa antoi bändille inspiraation valita nykyisen nimensä.

Cornelius uutisoi bändin MySpace-sivuilla, että hän tulee henkilökohtaisesti numeroimaan ja allekirjoittamaan jokaisen CD-levyn. Tämän lisäksi levyn tilaaja saa käsin kirjoitetun kortin vanhan koulukunnan berliiniläiseltä typografilta. Kyseessä on verenvärinen aitoustodistus, jonka kirjasimena ylellinen goottityylinen fontti. Tähän aitoustodistukseen Cornelius lisää albumin tilaajan nimen ja kiekon numeron henkilökohtaisesti. Kiekot on tämänhetkisten tietojen mukaan valmiina postitettavaksi 4. tammikuuta lähtien. “The Circular Drain” -julkaisu on seitsemäs Solefaldin julkaisu.

“Jernlov — The Iron Law” -demokasetin kappaleet:

 1. Motmenneske
 2. Philosophical Revolt
 3. Sivilisasjonens Slør — Ravnens Fall
 4. When The Moon Is On The Wave

“Jernlov — The Iron Law” on Solefaldin demonstraatiokasetti — 996 AF.

“The Circular Drain — Det Sykliske Sluk” -julkaisun kappaleet:

 1. Red For Fire + Black For Death — Exorcise
 2. Survival Of Fhe Outlaw — The Bombs Of Enduring Freedom
 3. Fluorescent (The Total Orchestra) — dj:!!j Lazare
 4. Sun I Call — Havoc Unit
 5. There Is Need — The Extreme Zweizz Fuckover
 6. CK II Chanel no 6 — Half Sherman
 7. A Motion Picture — Red Sector A
 8. Bragi (Prayer Of A Son) — Havoc Unit
 9. When The Moon Is On The Wave — G.U.T.

“The Circular Drain — Det Sykliske Sluk” sisältää Solefaldin remix-versioita ja uusia miksauksia.

Solefald on:

 • Cornelius Jakhelln (laulu, kitarat, basso ja samplet)
 • Lars Are “Lazare” Nedland (laulu, piano, kosketinsoittimet, syntetisaattorit, urut ja rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.