Metallimusiikki.net

Taakea syytetään islamin rienaamisesta.

  • Julkaistiin perjantaina 13.01.2012.
  • Luettu 1202 kertaa
  • Bändit:

Al Arabiya –nettilehti katsoo norjalaisyhtye Taaken aiheuttaneen kohua islaminvastaisilla sanoituksillaan ja erityisesti sen vuoksi, että Taake on nimitetty ehdokkaaksi arvostetussa Spellemann-gaalassa parhaaksi heavy metal –bändiksi. Spellemann on Norjan vastine Ruotsin Grammis- tai Britannian Brit-palkinnolle. Lehden mukaan tarkemmin määrittelemättömät kriitikot väittävät Taaken uuden "Noregs Vaapen" -albumin olevan muukalaisvihamielinen, koska eräässä biisissä toivotetaan muhamettilaisia painumaan helvettiin anteeksiantamattomine tapoineen ja herroineen. Bändin keulahahmo Høst muistuttaa, että kohubiisin tavoitteena on ollut kritisoida uskontoa ja ettei kristinuskon tai islamin takia ole syytä rajoittaa sananvapautta. Samaa mieltä on myös Spellemannin palkintokomitean puhemies Marte Thorsby, joka Aftenpostenille antamassaan lausunnossa painottaa Norjassa nautittavan edelleen ilmaisunvapaudesta eivätkä lautamiehet aio lähteä sitä sensuroimaan.

Suomen entinen pääministeri Matti Vanhanen ei ole vielä vastannut Metallimusiikki.netin hänelle esittämään kysymykseen aikooko hän pyytää islaminuskoisilta anteeksi Taaken säveltämiä biisejä ja niiden sanoituksia. Vanhanen oli niin sanotun Muhammad-pilapiirrosjupakan aikaan ensimmäisten joukossa, yhdessä presidentti Tarja Halosen kanssa, pahoittelemassa Suomen hallituksen nimissä tanskalaisten oikeutta sananvapauteen.

Taake tyynnyttelee sen ympärille noussutta kohua toteamalla, ettei bändi ole poliittisesti latautunut, eikä se yllytä väkivaltaan tai rasismiin. Bändin keulahahmo on pidätetty kolme kertaa. Useita yhtyeen jäsenistä on kierrätetty vankeuslaitoksissa.

Taake on:

  • Høst (laulu ja soittimet)
  • Aindiachaí (kitara live-esiintymisissä)
  • Gjermund (kitara live-esiintymisissä)
  • V`gandr (basso live-esiintymisissä)
  • Thurzur (rummut live-esiintymisissä)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.