Metallimusiikki.net

taake

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen taake liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin taake. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin taake liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Taakea syytetään islamin rienaamisesta.

 • Julkaistiin perjantaina 13.01.2012.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1191 kertaa
 • Bändit:

Al Arabiya –nettilehti katsoo norjalaisyhtye Taaken aiheuttaneen kohua islaminvastaisilla sanoituksillaan ja erityisesti sen vuoksi, että Taake on nimitetty ehdokkaaksi arvostetussa Spellemann-gaalassa parhaaksi heavy metal –bändiksi. Spellemann on Norjan vastine Ruotsin Grammis- tai Britannian Brit-palkinnolle. Lehden mukaan tarkemmin määrittelemättömät kriitikot väittävät Taaken uuden "Noregs Vaapen" -albumin olevan muukalaisvihamielinen, koska eräässä biisissä toivotetaan muhamettilaisia painumaan helvettiin anteeksiantamattomine tapoineen ja herroineen. Bändin keulahahmo Høst muistuttaa, että kohubiisin tavoitteena on ollut kritisoida uskontoa ja ettei kristinuskon tai islamin takia ole syytä rajoittaa sananvapautta. Samaa mieltä on myös Spellemannin palkintokomitean puhemies Marte Thorsby, joka Aftenpostenille antamassaan lausunnossa painottaa Norjassa nautittavan edelleen ilmaisunvapaudesta eivätkä lautamiehet aio lähteä sitä sensuroimaan.

Lue koko julkaisu…

Taake tulee SteelFest Open Airiin.

 • Julkaistiin torstaina 12.01.2012.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1192 kertaa
 • Bändit:

Mustavalkoinen valokuva miehestä katsomassa ylöspäin keskellä mustuutta.Kuvassa Taake

Suomessa harvoin nähty True Norwegian Black Metallin kärkinimi Taake esiintyy toukokuussa SteelFest Open Air 2012 -festivaaleilla Hyvinkäällä. Norjalaisen Ørjan "Hoest" Stedjebergin 1993 perustama yhtye on debyyttialbuminsa "Nattestid Ser Porten Vid" julkaisusta vuonna 1999 lähtien ollut yksi tärkeimmistä underground-toimijoista Norjan black metal -piireissä. Taaken musiikillinen tyyli on pysynyt 90-luvun black metallille hyvin uskollisena. Yhtye on nyt myös ajankohtainen ylistävän vastaanoton saaneen viidennen pitkäsoittonsa "Noregs Vaapen" julkaisun myötä. Taake esiintyy kevään–kesän aikana Suomessa vain SteelFest Open Air -festivaaleilla.

Lue koko julkaisu…

Darkthrone, Satyricon ja Taake järjestävät hyväntekeväisyyskeikan.

Bläkkisyhtye Darkthrone aikoo yhdessä Satyriconin, Taaken, Helheimin, Gravdalin ja Slavian kanssa järjestää hyväntekeväisyystapahtuman saadakseen huomiota paksusuolen syövälle ja samalla kerätäkseen rahaa 31-vuotiaalle Jonas Christiansenille. Viime aikoina Disiplin-nimisessä bändissä vaikuttanut Christiansen, joka on urallaan levyttänyt sellaisen kiekon kuin "Anti-Life", on sairastunut syöpään ja haluaa elää. Sen vuoksi misantrooppilauma kerää kolehtia muusikkokaverinsa hoitokustannusten kattamiseksi. Christiansenilla diagnosoitiin aikaisemmin kuluvana vuonna paksusuolen syöpä. Häntä on hoidettu Norjan Bergenissä sijaitsevassa sairaalassa, mutta hoitokeinot eivät ole toistaiseksi tehonneet. Live-esiintymisestä kerätyillä rahoilla pyritään saamaan Slavian vokalisti saamaan tehostettua hoitoa.

Lue koko julkaisu…

Kreator selätti Taaken.

 • Julkaistiin keskiviikkona 23.01.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1160 kertaa
 • Bändit: ,

Norjalainen black metal -bändi Taake (http://taake.theblacksun.org) uutisoi hiljattain antamassaan lausunnossa, ettei se tule osallistumaan tämän vuoden Karmøygeddon-festivaalissa, jota on tarkoitus viettää Norjan Haugesundissa 25.–26. huhtikuuta. Bändin esteeksi esiintymiselle on asettunut yllättäen Kreator-yhtyeen organisaattori. Taake on tullut tutuksi omintakeisista live-esiintymisistä, joista etenkin vuoden 2003 Inferno Festival -tapahtumassa, Norjassa, esiintyminen on jäänyt historiaan ikimuistoisena kokemuksena.

Taake kertoo nettisivuillaan 21. päivä kuluvaa kuukautta julkaistussa lausunnossa, ettei tämän vuoden Karmøygeddonissa esiintymisen peruuntuminen haittaa yhtyeen suunnitelmia tai toimintaa millään tavalla, sillä Taake ei tee keikkoja rahan takia. Bändi tosin arvelee, että tapahtumanjärjestäjää tämä keikan peruminen tulee haittaamaan, sillä keikkajärjestäjä joutuu vetämään hihasta korvaavan bändin. Myös keikalle lipun hankkineita Taaken faneja peruminen voi tuohduttaa.

Lue koko julkaisu…

Ragnarök Festival: uusia esiintyjiä.

Saksan Lictenfeltsissä ensi vuoden maaliskuun 30.–31. päivä vietettävään Ragnarök Festival (www.ragnaroek-festival.de) -musiikkitapahtumaan on vahvistettu saapuvaksi uusia esiintyjiä. Festrareilla tullaan näkemään ja kuulemaan muun muassa sellaisia metallibändejä kuin Taake, Tyr, Koldbrann ja Black Messiah.

Lue koko julkaisu…

Taake vahvistaa rivejään — Hoest pääsi linnasta.

 • Julkaistiin lauantaina 14.10.2006.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1280 kertaa
 • Bändit:

Norjalainen rankan linjan metalliorkesteri Taake (http://taake.cjb.net), joka on perustettu jo vuonna 1993, on jälleen aloittamassa aktiivista kauttaan, sillä bändin keulahahmo Hoest on juuri hiljattain päässyt pois vankilasta. Taaken kitaristi Corax joutuu tosin vielä muutaman vuoden verran odotella vapautumistaan.

Lue koko julkaisu…