Metallimusiikki.net

Tanskalainen Mercenary Masters Of Metal 2010 -festareille.

  • Julkaistiin keskiviikkona 06.01.2010.
  • Luettu 1368 kertaa
  • Bändit:

Tanskalainen yhtye Mercenary on nyt yhdeksäs Masters Of Metal 2010 -tapahtumaan vahvistettu artisti. Mercenary on kuusijäseninen tanskalainen metalliyhtye, joka yhdistelee power metallia ja melodista death metallia. Nykyään yhtyeen musiikki voidaan luokitella melo-deathiksi. Yhtye perustettiin vuonna 1991 ja se on julkaissut yhteensä viisi albumia. Mercenary on kiertänyt mm. Evergrey–, Epica– ja Nevermore-yhtyeiden kanssa. Isojen festivaalien lavoja yhtye on kuluttanut mm. Wacken Open Airissa ja ProgPower-festivaaleilla.

Masters Of Metal 2010 järjestetään Tampereen Pakkahuoneella ja Klubilla 15. toukokuuta. Paikalle on kiinnitetty jo entuudestaan kotimainen Norther, Shade Empire, Before The Dawn, Mors Principium Est ja Pressure Points ulkomaisten aktien ohessa. Tapahtuman pääsyliput maksavat 32 € ennakkoon ja 35 euroa ovelta. Liput myy Tiketti. Tapahtuma on ikärajaton, mutta alueella oleva erillinen anniskelualue on vain täysi-iän saavuttaneille. Lisätietoja kinkeristä voi kurkkia sen www.mastersofmetal.fi.

Mercenaryn keikalla Tampereella nähdään yhtyeeseen joulukuussa manattua rumpali Morten Løwea. Hän on aikaisemmin tutustunut bänditoimintaan soittamalla Submissionissa ja Arcane Orderissa. Mercenaryn kitaristi Jakob Mølbjerg kommentoi yhtyeen olevan erittäin tyytyväinen saadessaan Mortenin riveihinsä, sillä rumpalisti on taitava soittamaan ja “helppohoitoinen” persoona. Mortenin saapuminen täydennysmieheksi toi yhtyeeseen kavaittua energiaa, kunnianhimoa ja luovuutta. Vanhat Mercenaryn kappaleet tuntuvat istuvan Mortenin kapuloihin kuin hän olisi soittanut niitä jo vuosien ajan. Mercenary tutustuttaa faninsa uudistuneeseen kokoonpanoonsa 12. helmikuuta Shock Rock Festivalissa Tanskassa.

Bändi ilmoitti marraskuussa 2009 lyhyesti ja ytimekkäästi, ettei Mercenaryn aikaisempi rumpali, vokalisti eikä kosketinsoittaja tule enää jatkamaan bänditoimintaa. Rumpuja soittanut Mike, laulaja Mikkel ja kosketinsoittaja Morten vaihtoivat maisemaa johtuen erimielisyyksistä bändin tulevaisuutta kohtaan. Yhtyeen jäsenille valottui edellisen vuoden puolella uutta albumia valmistaessaan, etteivät nämä kolme jäsentä jaa samaa visiota Mercenaryn musiikillisesta tulevaisuudesta. Osa bändin jäsenistä halusi viedä musiikkia nopeampitempoisempaan, raskaampaan ja modernimpaan suuntaan.

Mercenary on:

  • Rene Pedersen (basso ja laulu)
  • Jakob Mølbjerg (kitara)
  • Martin Buus (kitara)
  • Morten Løwe (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.