Metallimusiikki.net

Tarja Turunen työstää albumia.

Tarja Turusen kasvopotretti, jossa turusella pitkät mustat hiukset, silmien ympärillä meikkiä, huulissa huulikiiltoa. Kasvojen ilme on tyyni ja mitäänsanomaton.Kuva: Toni Härkönen

Entisen Nightwish-yhtyeen laulaja, Tarja Turunen uutisoi nettisivuillaan työstävänsä tällä hetkellä uutta albumia. Turunen kertoo, että hänellä on nyt vaikea valinta edessä, sillä tarjottimella on iso läjä mainioita biisejä, joista on valittava parhaat palat tulevaa albumia varten. Hän mainitsee myös harkitsevansa tupla-albumin julkaisua, kun kerran materiaalia on valmiina niinkin paljon.

Uuden albumin työnimi on “My Winter Storm”.

Tarja aloitti viime vuoden puolella demojen tekemisen, joka jatkuu vielä tässäkin vaiheessa. Hän haluaa nähdä miten kukin biisi “toimii” käytännössä. Osa kappaleista on naisen mukaan niin tunnelmallisia ja tunteita nostattavia, että ne aiheuttavat hänelle väristyksiä — näin käy jo nyt, vaikka biisit ovat kaukana lopullisista muodoistaan.

Toukokuussa on tarkoitus aloittaa lauluosuuksien työstäminen oikein urakalla. Albumin tekemiseen osallistuvat henkilöt, eli tuottajat, muusikot, ohjelmoijat ja kuoro sekä orkesteri, odottavat kiihkeästi pääsevänsä tositoimiin.

Tällä hetkellä Turusen uutta albumia työstetään vailla kiirettä, mutta toisaalta ilman taukojen pitämistä. Hän kokee hämmästyttävänä nähdä kuinka biisit heräävät henkiin tavoilla, joita hän ei ole aikaisemmin nähnyt.

Nightwishin viimeinen äänite yhdessä Tarja Turusen kanssa on “End of an Era”, mikä on live-DVD ja -CD. Kiekko kipusi aikoinaan Saksan albumilistan sijalle n:o 3 ja myi Suomessakin kultaa muutamissa päivissä levyn julkaisuhetken jälkeen.

“End of an Era” -julkaisu sisältää äänitteitä ja materiaalia Nightwishin viimeisestä keikasta, jonka se teki Tarjan kanssa. Materiaali on kuvattu ja taltioitu Helsingin Hartwall Areenassa lokakuun 21. päivä vuonna 2005. DVD-julkaisu sisältää myös kuvagallerian, mikä koostuu Hartwall Areenan keikalta räpsityistä valokuvista. Lisäksi julkaisun sisälmyksiin kuuluu “A Day Before Tomorrow” -dokumentti, minkä kesto on 55 minuuttia. Dokumentti kertoo Nightwishin toimista 15 päivän ajalta ennen viimeistä Turusen kanssa tehtyä esiintymistä.

Nightwish erotti Tarja Turusen “avoimen kirjeen” kautta, joka luovutettiin laulajan luettavaksi välittömästi Helsingissä soitetun keikan jälkeen. Bändi on löytänyt tähän mennessä uuden laulajan, jonka kanssa bändi työstää uutta albumia. Uusi pitkäsoitto tulee olemaan jatkoa Nightwishin vuonna 2004 julkaisemalle “Once”-albumille. Täyspitkä albumi on tarkoitus julkaista alustavasti syyskuussa.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.