Metallimusiikki.net

Thunderstone: "Dirt Metal".

  • Julkaistiin perjantaina 19.06.2009.
  • Luettu 1551 kertaa
  • Bändit:

Pääkaupungin alueella perustettu Thunderstone solmi sopimuksen Sony Music Finlandin kanssa, joka kattaa seuraavan studioalbumin julkaisemisen. Bändi kutsuu tulevaa pitkäsoittoaan nimellä “Dirt Metal”. Se on oleva Thunderstonen viides albumi ja se tullaan julkaisemaan 9.9.2009. Albumi on jo laskettu ennakkotilattavaksi Levykauppa X:n hyllystä. Bändi kävi kuvaamassa albumin ensimmäisestä singleviisusta, kappaleesta “I Almighty”, musiikkivideon. Videoleike lasketaan Internetiinkin nähtäväksi kesällä 2009. Melodista power metallia loihtiva yhtye toi edellisen albuminsa esiin kaksi vuotta sitten. Tuolloin ilmestyneen äänitteen nimi on “Evolution 4.0”. Yhtye arveli aikaisemmin kykenevänsä julkaisemaan uusimman luomuksensa jo huhtikuussa kuluvana vuonna, mtuta päättivät lopulta lykätä levynsä julkaisuhetkeä. “Dirt Metal” -albumin kappalelistaa tai sen kansigrafiikkaa ei ole vielä paljastettu.

Helsinkiläisen Thunderstonen tulevalla albumilla kuultava kappale “Star” laitettiin taannoin kuunneltavaksi yhtyeen virallisille MySpace-sivuille. Tämä biisi on bändin mukaan varsinainen näyte siitä, että Thunderstonen tuleva levy edustaa sen uran raskainta materiaalia tähän mennessä. Kappaleessa kuullaan myös vierailevaa muusikkoa, Tomi Joutsenta, eli Amorphiksen nykyistä vokalistia. “Star” sisältyy levy-yhtiö Playground Musicin julkaisemaan “Dark Playground” -kokoelmaan. Kokoelma-albumia jaettiin maksutta Finnish Metal Expon yleisölle helmikuussa. Ilmaislevy sisältää yhteensä 15 viisua. Kappaleita ovat mm. Total Devastationin “Nation Of Rats”, Black Light Disciplinen “Tides”, Dark Filth Fraternityn “In The End” ja Profane Omenin “Left To Disintegrate”.

Yhtyeen uudeksi solistiksi värvättiin viime vuonna ruotsalainen Rick Altzi. Hän toimii Thunderstonen lisäksi saksalaisessa At Vancessa ja on aikaisemmin lainannut laulun lahjaansa useiden metallibändien julkaisuille. Altzi on Thunderstonen sessiojäsen. Vakituista vokalistia bändi ei ole toistaiseksi hankkinut. Bändissä aikaisemmin laulanut Pasi Rantanen ja kosketinsoittaja Kari Tornack päättivät poistua miesvahvuudesta elokuussa 2007. Saman vuoden lopussa yhtye kävi soittamassa Euroopan-kiertueen tilapäisten täydennysmiesten, laulaja Tommi “Tuple” Salmelan ja kosketinsoittaja Jukka Karisen avulla.

Thunderstone on:

  • Tommi Salmela (laulu, sessiojäsen)
  • Nino Laurenne (kitarat)
  • Titus Hjelm (basso)
  • Mirka Rantanen (rummut)
  • Jens Johansson (kosketinsoittimet, sessiojäsen)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.