Metallimusiikki.net

Thundralta "Ignored by Fear".

  • Julkaistiin sunnuntaina 21.06.2009.
  • Luettu 727 kertaa
  • Bändit:

Norjalainen Thundra tiedottaa uuden albuminsa nimeksi valitun “Ignored by Fear”. Levyn kappalelistaa tai sen kansigrafiikkaa ei ole vielä paljastettu, mutta yhtye aikoo nekin saattaa fanikunnan verkkokalvoille lähitulevaisuudessa, sillä yhtyeen kolmannen studioalbumin virkaa tekevä tuotos on tarkoitus julkaista kesällä. Perjantaina albumia kerrottiin juuri miksattavan ja viimeisimpiä viilauksia tehtävän, joten albumi tullee valmistumaan ensi viikon puolella. “Ignored by Fear” -levyn masteroiminen on ruotsalaisen Dan Swanön homma. Opuksen julkaisee saksalainen Einheit Productions. Uutukainen on seuraaja helmikuussa 2006 ilmestyneelle “Worshipped by Chaos” -kiekolle, jonka toi levykauppoihin kreikkalaista perua oleva Black Lotus Records.

Thundran uuden albumin nauhoitusvaihe käynnistyi helmikuun kuudentena päivänä ja päättyi toukokuun alussa. Jo pari päivää äänitysurakan käynnistymisestä kiekon rumpuraidat ehdittiin purkittamaan ja rytmikitaroiden ääniraitojen nauhoittelua aloiteltiin. Albumin nauhoitusvaiheet hoidettiin Black Dimension Studiossa.

Norjalaiset solmivat levytysopimuksen Einheit Productionsin kanssa 27.1. Tuolloin levy-yhtiö hehkutti kirjanneensa norjalaisen viikinkimetallibändin bändikaartiinsa ja odottavansa siltä uutta pitkäsoittoa julkaistavaksi loppukesästä 2009. Thundraan kuuluu sellaisia jäseniä, jotka ovat olleet perustamassa Enslavedia ja Einherjeriä.

Harmaasävyinen ryhmäpotretti kuudesta miehestä, joista valtaosalla pitkät hiukset ja valtaosa myös mustiin pukeutunutta sakkia. Miehet seisovar rivissä korpimetsän laidalla. Taivas on vitivalkoinen.
Promokuva Thundran miehistöstä edellisen albumin ilmestymisen aikaan.

Thundrassa kitaraa ja suutaan soittanut Thor Erik Helgesen erosi yhtyeestä edellisen vuoden puolelal voidakseen keskittyä perhe-elämäänsä muihin bändiprojekteihinsa, erityisesti Throne Of Katarsikseen.

Thundra on:

  • Steven Grindhaug (laulu)
  • Rune Fredriksen (kitara)
  • Stein Sund (basso)
  • Harald Magne Revheim (rummut)
  • Nils Harald Johansen (syntetisaattori)

Bändi aloitti toimintansa vuonna 1998 entisen Enslavedin jäsenen, Harald Magne Revheimin ja syntetisaattoria soittavan Nils Harald Johansenin toimesta. Myöhemmin yhtyeeseen liittyi kitaristiksi Rune Fredriksen ja vokalistiksi Steven Grindhaug. Myöhemmin myös Thor Erik Helgesen värväytyi kitaristi-vokalistiksi.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.