Metallimusiikki.net

Timo Tolkin rockooppera valmis.

Stratovarius-bändin promokuva. Miehet seisovat peltisen tynnyrin äärellä. Kuvassa kaikki Stratovariuksen jäsenet.Tolkki on 41-vuotias

Power metal -yhtye Stratovariuksen kitaristina tunnettu Timo Tolkki on hiljattain paljastanut yksityiskohtaisia tietoja tulevasta musiikkijulkaisustaan. Tolkki on työstänyt kuukausitolkulla klassista rockoopperaansa, nimeltään “Saana — Warrior of Light Part 1: Journey to Crystal Island“. Albumia varten on luotu viralliset nettisivutkin, jotka sijaitsevat osoitteessa www.saana-warrioroflight.com.

Timo Tolkki kertoo työstäneensä kolmisen viikkoa studiossa albumin miksausta. Nyt tämäkin vaihe on viety päätökseen. Hän kertoo tämän julkaisun miksausoperaation olleen omituisin mitä hän on koskaan tehnyt.

Tolkki vei levyn masteroitavaksi Chartmakersin tiloihin kuluvan kuukauden 3. päivä. Mies uskoo levyn olevan erittäin hyvältä kuulostava ja ilmava. Seuraavan maanantain aikoihin levyä viimeistellään ja sille tehdään muutamia pieniä muutoksia, mutta yhdeksän kuukauden rupeama on pian viety päätökseen. Ainakin musiikilliselta puolelta, koska grafiikan luominen on vielä työn alla. Timo Tolkki kertoo albumia varten räpsityn jopa yli 5000 valokuvaa, joiden lisäksi videokuvaa on noin 25 tunnin edestä. Aikataulusta “Saana” on jäljessä nelisen kuukautta.

“Saana — Warrior of Light Part 1: Journey to Crystal Island” tulee olemaan multimediaesitys, joka käsittää ensinnäkin puolitoista tuntia musiikki-ilakointia. Tämän lisäksi kiekon mukana tulee kylkiäisinä bonus-DVD, joka sisältää koko tarinan videoleikkeenä. Lisäksi tarjolla on runsaasti extramateriaalia ja uusi haastattelu Timo Tolkin kanssa, jossa käsitellään muusikon menneisyyttä, nykyhetkeä ja tulevaisuutta.

Muusikko paljastaa vieneen häneltä aikaa noin viisi päivää kerätä kaikki albumiin liittyvä musiikkimateriaali paikan päälle. Hänellä oli “kakkosyksikkö” varalla, jossa työstettiin viime hetkellä sikiämään päässeitä ideanpoikasia, joista kuitenkin kertyi lähes 40% tulevan albumin materiaalista. Tämän jälkeen miehen unirytmi heitti kuperkeikkaa siten, että hän nousi kolmen pintaan ja meni nukkumaan keskiyöllä — tätä jatkui useita päiviä. Epänormaali vuorokausirytmi johti studiossa vietettävien työhetkien alkavan viideltä aamulla ja päättyvän iltasella klo 19 aikoihin. Eräänä aamuna hän heräsi ja siirtyi studioon, jonne oli jotenkin ihmeen kaupalla raahautunut väkijuomien voimasta sammuneita ihmisiä, joita lojui studiotilojen sohvilla. Tolkki kertoo, ettei hän juurikaan välittänyt sammuneista lajitovereistaan, vaan siirtyi studiossa jatkamaan levynsä miksaamista. Kohta tämän jälkeen eräs tunnettu suomalainen rokkari seikkaili studiossa täysin alasti ja tuli sitten juttelemaan Tolkille.

Kitaristi vietti jouluaatonkin albumia työstäessään. “Saana”-albumi on hänen mukaan haastava pala miksattavaksi, sillä levyn kaikki kappaleet ovat periaatteessa yksi pitkä värssy, kuten oopperakappaleet yleensä ovatkin. Levy tarjoaa käytännössä 45 minuuttia taukoamatonta musisointia.

“Saana”-tekeleellä käy musiikkia mättämässä seuraavat artistit:

  • Jennifer Sowle
  • Aino Laos
  • Heikki Pöyhiä
  • Janette Sainio
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.