Metallimusiikki.net

Timo Tolkki: "Saana — Warrior of Light".

  • Julkaistiin perjantaina 26.01.2007.
  • Luettu 2722 kertaa
  • Bändit:

Stratovarius-bändin promokuva. Miehet seisovat peltisen tynnyrin äärellä. Kuvassa kaikki Stratovariuksen jäsenet.Stratovarius-bändin kitaristi Timo Tolkki on solminut levytyssopimuksen Frontiers Recordsin kanssa julkaistakseen sen kautta “Saana — Warrior of Light” -nimisen rock-oopperan. Tämä Timo Tolkin projekti tullaan löytämään levykaupoista ensi syksynä. Tarkempia tietoja projektista löytyy osoitteesta www.saana-warrioroflight.com.

Timo Tolkki on syntynyt Nurmijärvellä. Hän on toiminut ennen kitaristiksi ryhtymistä Stratovariuksen laulajana bändin ensimmäisillä albumeilla. Tolkki julkaisi sooloalbumin “Classical Variations and Themes” vuonna 1994 ja “Hymn to Life” -nimisen v. 2002.

“Saana — Warrior of Light” -julkaisulla tullaan kuulemaan seitsemää henkilöä ja useita muusikkoja, kuten Timo Tolkkia, jotka osallistuvat projektiin. Tavoitteena on luoda ainutlaatuinen teos, sellainen mitä ei ole koskaan aikaisemmin kuultu. “Saana — Warrior of Light” on tarina naisesta, jotka tekee unohtumattoman matkan, mikä muuttaa hänen elämänsä ja tavan nähdä maailmaa. Saana tulee löytämään ihmiskunnan salaisuuden ja oman kohtalonsa. Yhdysvaltalainen Jennifer Sowle tullaan kuulemaan Saanana — Sowle on klassisesti koulutettu oopperalaulaja.

Tolkki ja Stratovariuksen rumpali Jörg Michael saivat hiljattain Saksassa valmiiksi bändin uuden albumin demot. Albumin nimeä ei ole paljastettu, mutta nimi tulee sisältämään kaksi sanaa, joista molemmat alkavat “R”-kirjaimella. Albumin äänitystöiden odotetaan alkavan helmikuun 25. päivä helsinkiläisessä Sonic Pump -studiossa. Levyn julkaisua sopii odottaa tapahtuvaksi joko myöhään tämän vuoden lopussa tai vuoden 2008 alussa.

Stratovarius on:

  • Jens Johansson (kosketinsoittimet)
  • Timo Kotipelto (laulu)
  • Jörg Michael (rummut)
  • Lauri Porra (basso)
  • Timo Tolkki (kitara)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.