Metallimusiikki.net

Timo Tolkki valitsi Heikkiä Pöyhiän.

Sen jälkeen kun Stratovariuksen kitaristi ja keulahahmo Timo Tolkki valitsi sooloalbuminsa ensimmäiseksi laulajaksi amerikkalaisen klassisesti koulutetun sopraano Jennifer Sowlen, Tolkki valitsi toiseksi laulajaksi suomalaisen Heikki Pöyhiän. Hän musisoi myös Twilightning-nimisessä metallibändissä. Timo Tolkki luo tällä hetkellä uransa kolmatta sooloalbumia. Miehen edellinen sooloteos on vuonna 2002 ilmestynyt “Hymn to Life”. Uusi albumi on nimeltään “Saana — Warrior of Light“ ja sitä on luonnehdittu klassiseksi rockoopperaksi.

Uuden sooloalbumin nettisivut sijaitsevat osoitteessa www.saana-warrioroflight.com. Albumi on tarkoitus julkaista tämän vuoden lokakuussa. Kiekon mukana tulee DVD-levy, minkä sisälmyksiin kuuluu videoita, haastatteluita ja bonusmateriaalia.

Timo Tolkki etsii edelleen laulajia sekä “Saana — Warrior of Light” teostaan varten, mutta myös muihin projekteihin, joita miehen tuotantoyhtiö Goldenworks on rakentamassa. Mies toivottaa tervetulleeksi niin ooppera kuin pop-laulajatkin.

Tolkki kertoo valinneensa Heikki Pyöhiön sen jälkeen kun hän tutustui Twilightningin debyyttialbumiin miksatessaan sitä. Hän mieltyi oitis kiekolla kuultaviin monipuolisiin lauluosuuksiin, joita Pöyhiö osaa luoda taidokkaasti. Heikin ääntä Tolkki kehuu voimakkaaksi, mutta tarvittaessa myös hyvin pehmeäksi.

Stratovariuksen johtohahmona toimiva Tolkki kuvailee uuden sooloalbuminsa olevan haastava projekti. Tavoitteena on luoda jotain täysin uudenlaista, mutta säilyttää samalla perinteiselle rock- ja rockoopperalle ominaiset tyylit. Hän ei halua vain säveltää kymmentä biisiä ja kääriä ne jonkinlaisen tarinan sisälle ja hankkia niitä esittämään seitsemän tunnettua metallimaailman vokalistia, vaan luoda uniikin elämyksen. Tolkki kertoo viettäneensä runsaasti aikaa valitessaan laulajia sooloalbumilleen — valintaprosessi on osoittautunut vaikeaksi, sillä jokainen ehdokas omaa ainutlaatuisen äänen.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Petri I. julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.