Metallimusiikki.net

Tombs 1.8.2011 Kuudennessa Linjassa!

  • Julkaistiin maanantaina 26.09.2011.
  • Luettu 1001 kertaa
  • Bändit:

Amerikasta kotoisin oleva Tombs ulotti syksyisen Euroopan-kiertueensa myös Helsinkiin. Keikkapaikaksi oli valikoitunut vanhaan Elannon tehtaaseen sijoittuva Kuudes Linja -musiikkiklubi. Hämäräperäinen ja jännittävä ympäristö olikin omiaan tällaiselle vähän pienemmän raamin yhtyeelle. Iltayhdeksän aikaan ovien auetessa, alkoi kuulijoita valua paikalle pikkuhiljaa, ja aluksi tuntui, että bändiläiset saavat kohkata tyhjälle salille, mutta vähitellen väkeä kuitenkin saapui. Jos ei nyt ihan täyteen, mutta puoli salillista kuitenkin. Lämmittely-yhtye hoiti hommansa. Pienen roudaustauon jälkeen bändi jyräytti hc-metallia/post punkkia sekoittelevan settinsä käyntiin.

Yhtye ei juuri kursaillut esiintymisessään, vaan bändiläiset ilmestyivät tyhjästä pimeälle esiintymislavalle, ja aloittivat vimmatun luukutuksensa. Kitarat soivat vahvasti, ja biisit olivat suorasukaisia, nopeita ja vailla liikoja koukeroita. Bändi on julkaissut juuri syksyllä uuden "Path of Totality" -kiekkonsa, jolta kuultiinkin uunilämpimiä tuotoksia. Biisit olivat melko lyhyitä, eivätkä sisältäneet esimerkiksi mitään taiturimaisia kitarasooloja.

Tuntui, että bändin vahvuus on juuri suoraviivaisessa soitannassa, ja siinä valtavassa energiassa, jota lavalta huokui. Paikalle vaivautuneet puoli salillista porukkaa näyttivät lämpenevän yhtyeelle, ja liikehtivän kiihkeästi. Jollain tapaa mietin, että kun bändin hemmot eivät ole enää mitään teinipoikia, heillä saattaa olla musiikilliset juuret punk rockissa, koska sen verran juurevaa meno oli. Tämähän ei ole mikään huono asia, jos musiikkiin saadaan tällä tapaa punkin raakaa ilmaisuvoimaa. Biisien teksteistä ei tietenkään keikkaolosuhteissa saa selvää, eikä yhtye ole minulle ennestään tuttu.

On kuitenkin mukavaa, että Helsingissä on tällaisia pikkuklubejakin, joissa voidaan esitellä mielenkiintoisia uusia bändejä. En tiedä, onko tässä nyt keksitty ruutia uudelleen, mutta luulen, että äijät soittavat juuri sitä, mitä haluavat ja tekevät sen 100-prosenttisesti.

Minkäänlaiseen tunnelmointiin ei bändi juuri ryhtynyt, joskin jonkinlaisia nyansseja olisin jäänyt kaipaamaan. Eli ihan täysillä bändi ei vakuuttanut. Mutta kuitenkin yhtye luukutti kunnon keikan, ja sai yleisöön eloa, ettei ei tämä huono ilta ollut. Lisää tulokasbändejä vain klubeille!

Tombs on:

  • Mike Hill (laulu ja kitara)
  • Carson Daniel James (basso)
  • Andrew Hernandez (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Jouni Kautto julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.