Metallimusiikki.net

Toxic Holocaust Tavastialla 14.11.2011!

  • Julkaistiin torstaina 09.02.2012.
  • Luettu 1103 kertaa
  • Bändit:

Marraskuisena iltana oli Helsingin Tavastialla tarjolla Amerikan herkkumetallia Toxic Holocaustin muodossa. Bändi teki jo 2006 pienen kiertueen maassamme, ja oli myös nähtävissä Nosturissa vuonna 2009. Kyseessähän ei ole varsinainen bändi, koska levyillä kaikki instrumentit soittaa "bändin" perustaja Joel Grind, joka myös tekee biisit. Joten kiertuetta varten joudutaan aina kasaamaan keikkakokoonpano. Tällä kertaa musisoitiin trio-muodossa. Viimeisin julkaisu Oregonin Portlandista tulevalla bändillä on 2011 julkaistu "Conjure And Command". Tyyli on punkahtavaa thrashia, eli menoa oli tiedossa. Kuvataanpa hiukan, miltä kuulosti!

Toxic Holocaust ei ollut suinkaan Tavastian pääesiintyjä, vaan kapusi lauteille muiden illan bändien välissä. keikkapaikkaan oli korkeahkosta lipunhinnasta huolimatta ahtautunut täysi salillinen metallin ystäviä. Bändejä luukutettiin lavalle tiukasti aikataulussa, ja mukavaa tällaisissa keikoissa on, että niiltä pääsee myös kotiin ihmisten aikaan.

Toxic Holocaust pääsi pienen soundcheckin varjolla lavalle kuin vaivihkaa, ja aloitti tanakan rytistyksensä viimeisten kuulijoiden vielä pakkautuessa baarin puolelta saliin. Musiikki kuulosti heti alkuunsa todella kulkevalta ja tykiltä, pienestä kokoonpanosta huolimatta. Ja bändiläisten yhteen soittaminen ja syventyminen biiseihin oli kunnioitettavaa huolimatta siitä, että kyseessä oli vain kiertuekokoonpano. Ainakin itselleni musa oli innostavinta pitkään aikaan kuulemaani. Juuri sellaista riffivetoista aggressiivista thrashia, jossa kaikuivat Metallican ja Megadeathin alkuhämärät.

Lisäksi soitannassa ei ilmennyt sitä tavallisinta "yhden miehen bändin" rasitetta, että musiikki kuulostaisi häiritsevän tasapaksulta ja yhden henkilön innoitukselta. Joel Grind hoiti kitaroinnin ja laulun tyyliin sopivan aggressiivisesti, mutta kuitenkin vähäeleisesti. Yleisö eli hienosti mukana koko keikan ajan. Tunnelma oli todella hikinen ja intiimi. Biiseissä ei myöskään ollut mitään turhaa täytettä ja taiteilua, vaan ne olivat täyttä murhaa alusta loppuun. Ainoa huono puoli oli, että bändi soitti vain puolen tunnin setin. Sitä olisi kuunnellut enemmänkin, mutta tälläkin määrällä bändi teki lähtemättömän vaikutuksen. Toxic Holocaust kannattaa tsekata, jos tielle osuu!

Toxic Holocaust on:

  • Joel Grind (laulu, kitara ja basso)
  • Phil Zeller (basso)
  • Nick Bellmore (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Jouni Kautto julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.