Metallimusiikki.net

Triptykonilta debyyttialbumi.

  • Julkaistiin tiistaina 03.02.2009.
  • Luettu 1186 kertaa
  • Bändit:

Sveitsiläinen Triptykon , joka on entisen Celtic Frostin keulahahmo Tom Gabriel Fischerin uusi bändiviritelmä, uutisoi työstävänsä uutta albumia. Triptykonin debyyttialbumista Fischer kertoo sen verran, että hän haluaa luoda siitä synkemmän, raskaamman, aavistuksen verran kokeellisemman ja ainutlaatuisemman kuin Celtic Frostin “Monotheist”-kiekko on. Zürichissä tukikohtaansa pitävä Fischer perusti bändinsä sen jälkeen kun hän erosi CF:n kokoonpanosta viime vuoden huhtikuussa. Hän mainitsi tuohon aikaan eroamisensa syyksi korjauskelvottomat henkilökohtaiset erimielisyydet.

Tom Gabriel Fischer kertoi Triptykonin tiimin soittaneen ensimmäistä kertaa Celtic Frostin kappaleen “Babylon Fell” muutamia päiviä sitten. Edellisen kerran Fischer soitti kyseisen viisun “Into the Pandemonium” -albumin johdosta tehdyllä kiertueella vuosia sitten. Laulaja-kitaristi tilittää tulevansa tekemään uudellakin yhtyeellään mahdollisimman paljon samanlaista musiikkia kuin mitä Celtic Frost aikoinaan loi. Nyt työstettävänä oleva pitkäsoitto onkin itse asiassa jatko-osa “Monotheist”-levylle, joka jäi CF:n viimeiseksi albumiksi.

Fischer vietti hiljattain aikaa Norjassa black metallia mättävän 1349:n joukkojen kanssa, kun yhtye oli nauhoittamassa uusinta pitkäsoittoaan. Edellisen kerran sveitsiläismuusikko osallistui 1349:n toimiin live-esiintymisen yhteydessä 22.3.2008 Oslossa, jossa hän soitti Inferno-festivaalissa Celtic Frostin klassikkokappaletta “The Usurper”.

“Monotheist” oli sveitsiläisen metallibändi Celtic Frostin comeback-albumi, mutta samalla se jäi yhtyeen viimeiseksi kiekoksi. Albumi julkaistiin vuonna 2006. Se oli ensimmäinen uusi äänite CF:ltä lähes 14 vuoteen. Levyllä kuultavasta kappaleest “A Dying God Coming into Human Flesh” kuvattiin musiikkivideo.

Sunnuntaina 16. marraskuuta 2008 Sveitsin televisiokanava SF1 lähetti maanmiestensä näköradioihin dokumenttielokuvan Celtic Frostista. Dokumentin nimi on “Celtic Frost — A Dying God”. Sen ohjasi journalisti ja dokumenttielokuvia tekevä Adrian Winkler, joka seurasi CF:n toimia parin vuoden ajan tien päällä “Monotheist”-kiertueen varrella vuosina 2006 ja 2007. Ohjaaja ikuisti Celtic Frostin hetkiä ympäri Eurooppaa, Japania ja Yhdysvaltoja. Dokumenttielokuvassa esitetään keikkataltiointien lisäksi haastatteluita Celtic Frostin jäsenistä.

Triptykon on:

  • Thomas Gabriel Fischer (laulu ja kitarat)
  • Reed St. Mark (rummut)
  • V. Santura (kitarat)
  • Vanja Slajh (basso)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.