Metallimusiikki.net

triptykon

Tällä sivulla listataan kaikki yhtyeeseen triptykon liittyvä aineisto Metallimusiikki.netissä. Tällä sivulla nimittäin listataan kaikki sivustolla julkaistut artikkelit, jotka liittyvät tavalla tai toisella sellaiseen bändiin kuin triptykon. Tuoreimmat bändiin kytketyt julkaisut löytyvät sivun yläosasta ja vastaavasti vanhimmat sivun alaosasta. Hakemistosivulla ei välttämättä listata ihan kaikkea tagiin triptykon liittyvää informaatiota, joten käyttämällä Metallimusiikki.netin hakukonetta voit löytää uusia artikkeleita samasta aiheesta.

Finnish Metal Expo 2011 Kaapelitehtaalla.

Tämän vuoden Helsingin raskaan musiikin tapaamistapahtuma, toisilta nimiltään Helsinki Metal Meeting ja Finnish Metal Expo, vietettiin viime viikonloppuna 17.–19.2. Helsingin Kaapelitehtaalla varsin hyvissä merkeissä. Esiintyjät olivat tänä vuonna vähemmän tunnettuja, mikä saattoi vaikuttaa tapahtuman suosion lievään laskemiseen suhteessa aiempiin tapahtumakertoihin. Tapahtumapaikalle kokoontui kuitenkin noin 3500 hevin ja raskaan rokin ystävää. Tunnelmaltaan tapahtuma oli edellisvuosiin nähden hieman laimeampi.

Suurimpia yleisömagneetteja olivat ruotsalainen powermetaljätti Sabaton, Stratovariuksen rippeistä koottu kotimainen Symfonia, sveitsiläinen doom–, black– ja death metal –vaikutteinen Triptykon, vuodesta 1968 pystyssä pysynyt hevipappayhtye Accept ja Suomen debyyttikeikan vetänyt Norjan punk-rokkimainen Kvelertak.

Lue koko julkaisu…

Triptykon: Shatter.

 • Julkaistiin tiistaina 19.10.2010.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1751 kertaa
 • Bändit:

Musta tausta ja sen päällä tummanharmaat koristeelliset reunaviivat. Kuvan keskellä Triptykonin logo ja sen päällä bändin nimi vitivalkoisella värillä. Logon alapuolella lukee "Shatter".Julkaistaan 25.10.2010

Sveitsin pääkaupungista käsin toimiva Triptykon (www.triptykon.net) laittoi muutamia tunteja sitten nettiin tämän "Shatter"-EP-levynsä nimikkokappaleesta kuvatun musiikkivideon. Biisi edustaa uusinta Triptykonia. Varsinainen EP-kiekko tullaan julkaisemaan ensi viikon aikana Century Media Recordsin tuella sekä Euroopassa että Pohjois-Amerikassa. Äänitteellä kuullaan noin 28 minuuttia biisimateriaalia, josta osa on entuudestaan julkaisematonta live-esiintymisistä nauhoitettua sellaista. Viiden biisin EP-levy saatetaan eurooppalaisten ulottuville maanantaina 25.10. ja seuraavana päivänä Pohjois-Amerikan markkinoille. Tämän musiikkivideon konseptin hahmotteli yhtyeen keulahahmo Tom Gabriel Warrior. Videoklipin ohjasi Philipp Hirsch.

Lue koko julkaisu…

Triptykon: "Eparistera Daimones".

 • Julkaistiin tiistaina 02.02.2010.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1735 kertaa
 • Bändit:

Triptykonin albumin "Eparistera Daimones" kansitaiteessa vasemmalla musta pystypalkki, jossa Triptykonin logo. Oikealla suuri palkki, jossa häikäisevän yksityiskohtainen demonimaisema, joka kylmänvärinen ja uhkaava.Julkaistaan 22.3.2010

Entisen Hellhammerin ja Celtic Frostin vokalistin ja kitaristin, Tom Gabrielin, perustama Triptykon (www.triptykon.net) tulee julkaisemaan odotetun esikoisalbuminsa maaliskuussa. Debyyttialbumi sai nimekseen "Eparistera Daimones". Se on sveitsiläisen graafikko H.R. Gigerin ja yhdysvaltalaisen Vincent Castiglian eeppisellä graafisella ilmeellä varustettu metallialbumi. Triptykonin albumi julkaistaan Euroopan alueella Century Media Recordsin kautta 22. maaliskuuta ja päivää myöhemmin Yhdysvaltojenkin alueella. Opus prässätään tavanomaisen CD-version ohessa mediabook-CD:nä ja tuplavinyylinäkin. Äänitteen mukaan ahdetaan kappaleiden sanoitukset ja laajoja sivumerkintöjä kaikista levyn biiseistä. Maaliskuuta odotellessa lättyyn voi tutustua jo nyt parin biisin verran siirtymällä Triptykonin MySpace-sivuille.

Lue koko julkaisu…

Triptykon julkaisee albumin keväällä.

 • Julkaistiin torstaina 06.08.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1387 kertaa
 • Bändit:

Illdisposedin "To Those Who Walk Behind Us" -albumin etukannessa näkyy siivekkäitä ihmisolentoja, jotka ovat joko veden tai pilvien päällä pilvisen taivaan alla. Kuvan yläosassa yhtyen logo osittain läpinäkyvällä kirjoituksella. Alaosassa haalein kirjaimiKuva: Shelley Jambresic

Triptykon (www.triptykon.net) ilmoitti eilen aikovansa astella elokuun puolen välin tienoilla studioon nauhoittamaan ensimmäistä albumiaan. Entisen Celtic Frostin johtohahmo Tom Gabriel Warriorin perustama Triptykon tulee julkaisemaan debyyttialbuminsa ensi vuoden keväällä. Albumille on jo annettu alustavasti nimikin, joka on "Eparistera Daimones". Levyä tullaan nauhoittamaan pääasiassa Saksan alueella, mutta osa äänityshommista hoidetaan Triptykonin kotimaassa Sveitsissä. Kiekon tuottajina toimii Warrior ja bändin kitaristi V. Santura. Nyt alkavat äänitystyöt aiotaan viedä päätökseen marraskuuhun mennessä, jonka jälkeen kappaleet miksataan ja masteroidaan. Lopputuote puklataan ihmisten ilmoille keväällä 2010 Triptykonin oman levy-yhtiön, Prowling Death Recordsin kautta. Saman levymerkin tallissa mörisee myös Hellhammer ja Celtic Frost.

Lue koko julkaisu…

Triptykonilta debyyttialbumi.

 • Julkaistiin tiistaina 03.02.2009.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1229 kertaa
 • Bändit:

Sveitsiläinen Triptykon (www.triptykon.net), joka on entisen Celtic Frostin keulahahmo Tom Gabriel Fischerin uusi bändiviritelmä, uutisoi työstävänsä uutta albumia. Triptykonin debyyttialbumista Fischer kertoo sen verran, että hän haluaa luoda siitä synkemmän, raskaamman, aavistuksen verran kokeellisemman ja ainutlaatuisemman kuin Celtic Frostin "Monotheist"-kiekko on. Zürichissä tukikohtaansa pitävä Fischer perusti bändinsä sen jälkeen kun hän erosi CF:n kokoonpanosta viime vuoden huhtikuussa. Hän mainitsi tuohon aikaan eroamisensa syyksi korjauskelvottomat henkilökohtaiset erimielisyydet.

Lue koko julkaisu…

Tom Fischer: Celtic Frost ei tee paluuta koskaan enää.

 • Julkaistiin lauantaina 26.07.2008.
 • Kommentointi suljettu
 • Luettu 1249 kertaa
 • Bändit: ,

Celtic Frostin "Monotheist"-albumin kansikuva. Mustavalkoinen ja ylivalottunut hirviömäisen ihmisen lähikuva sen kasvoista. Vasemmassa yläkulmassa Celtic Frostin logo. Ihmisolennolla vääntynynyt suu ja terävät hampaat, pedon silmät."Monotheist" viimeiseksi?

Sveitsiläisen Celtic Frost (www.celticfrost.com) -yhtyeen entinen keulahahmo Tom Gabriel Fischer on kertonut Delineation II -blogissaan julkaisemassaan lausunnossa, että kaikki haaveet hänen bändiin palaamiseen liittyen ovat haihattelua. Hän on aikaisemminkin kertonut bändin basisti Martin Eric Ainille, ettei Fischer enää koskaan tule osallistumaan CF:n parissa toimimiseen. Viimeisten kuukausien aikana tapahtunut välirikko on korjaamaton, eikä Fischerillä ole minkäänlaisia aikomuksia osallistua bänditoimintaan. Jos Celtic Frost jatkaa musiikin luomista, Fischer ei osallistu siihen. Tämän hän totesi jo 16. kesäkuuta julkaisemassaan julkisessa kirjeessä. Metallimusiikki.net tiedotti taukotilaan siirtymisestä kesäkuussa kertomalla Martin Ericin ja rumpali Franco Sesan jääneet yhtyeeseen kahdestaan Fischerin jälleen erottua bändistä. Keulahahmon eroaminen johti festivaalikeikkojen perumiseen.

Lue koko julkaisu…