Metallimusiikki.net

Tom Fischer: Celtic Frost ei tee paluuta koskaan enää.

Celtic Frostin "Monotheist"-albumin kansikuva. Mustavalkoinen ja ylivalottunut hirviömäisen ihmisen lähikuva sen kasvoista. Vasemmassa yläkulmassa Celtic Frostin logo. Ihmisolennolla vääntynynyt suu ja terävät hampaat, pedon silmät."Monotheist" viimeiseksi?

Sveitsiläisen Celtic Frost -yhtyeen entinen keulahahmo Tom Gabriel Fischer on kertonut Delineation II -blogissaan julkaisemassaan lausunnossa, että kaikki haaveet hänen bändiin palaamiseen liittyen ovat haihattelua. Hän on aikaisemminkin kertonut bändin basisti Martin Eric Ainille, ettei Fischer enää koskaan tule osallistumaan CF:n parissa toimimiseen. Viimeisten kuukausien aikana tapahtunut välirikko on korjaamaton, eikä Fischerillä ole minkäänlaisia aikomuksia osallistua bänditoimintaan. Jos Celtic Frost jatkaa musiikin luomista, Fischer ei osallistu siihen. Tämän hän totesi jo 16. kesäkuuta julkaisemassaan julkisessa kirjeessä. Metallimusiikki.net tiedotti taukotilaan siirtymisestä kesäkuussa kertomalla Martin Ericin ja rumpali Franco Sesan jääneet yhtyeeseen kahdestaan Fischerin jälleen erottua bändistä. Keulahahmon eroaminen johti festivaalikeikkojen perumiseen.

Zürichissä asuva Tom Fischer kokee olevan väärin kutkutella fanikuntaa elättelemällä toivoa siitä, että hän saattaisi joskus vielä soittaa Celtic Frostissa. Sitä ei tule tapahtumaan. Celtic Frost ei tule enää tekemään paluuta, ei ainakaan Fischerillä lastattuna. Hän aikoo vast’edes keskittyä Triptykon-nimiseen bändiprojektiinsa.

Blogikirjoituksessaan T. Fischer muistuttaa CF:n perustetun uudelleen vuonna 2001. Se oli alkuaikoina hieno idea, mutta päättyi täystuhoon, kuten aikaisempikin comeback. Mies haluaa välttää farssin ja tehdä selväksi, ettei bänditoiminnan jatkaminen ole mielekästä touhua. Artistin mukaan Celtic Frostin hetki tuli ja meni. Hänelle bändi on nyt kuin Hellhammer — ilmiö, jonka tulisi antaa olla rauhassa ja jäädä historiaan.

Tom Gabriel Fischerin sveitsiläiseen Triptykon-bändiin kuuluu Reed St. Mark ja Dark Fortressin joukoista tuttu V. Santura sekä Vanja Slay. Fischer on kertonut uuden bändiviritelmänsä kuulostavan hyvin paljon CF:ltä ja että kyseisen bändin uudella albumilla kuullaan sellaista musiikkimateriaalia, jota hän visioi alunperin käytettäväksi uudella Celtic Frostin albumilla, nimittäin “Monotheist”-kiekon seuraajalla. Fischer kertoo Triptykonin uuden levyn olevan synkempi, raskaampi ja aavistuksen verran kokeellisempi kuin mitä “Monotheist” on.

Vuonna 2006 ilmestynyt paluualbumi “Monotheist” jäi yhtyeen viimeiseksi äänitteeksi. Se oli ensimmäinen uusi albumi bändiltä yli 14 vuoteen.

Celtic Frost oli:

  • Tom Gabriel Fischer (laulu, kitarat ja ohjelmointi)
  • Martin Eric Ain (basso ja laulu)
  • Franco Sesa (rummut)
  • V Santura (kitara live-esiintymisissä)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin , . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.