Metallimusiikki.net

Twilightning hajosi.

  • Julkaistiin sunnuntaina 12.07.2009.
  • Luettu 1785 kertaa
  • Bändit:

Vuodesta 1998 asti toiminut imatralaisbändi Twilightning päätti aikaisemmin tällä viikolla lopettaa toimintansa koettuaan, ettei yhtye ole enää parhaassa vedossa. Puhdin puuttumisen lisäksi jäsenten motivaatio bänditoimintaa kohtaan on turhankin heikossa hapessa. Twilightningin jäsenet jatkavat musiikin luomista jatkossa muiden musiikkiprojektiensa ja bändiensä parissa. Keskiviikkona julkaisemassaan ilmoituksessaan 11-vuotiaan Twilightning jäsenet kiittävät fanejaan ja tukijoitaan. Yhtye ei ole tämänhetkisten tietojen valossa tekemässä jäähyväiskeikkoja tai -julkaisuja. Twilightningin viimeiseksi live-esiintymiseksi jää 27.6. Imatran WooDoossa koettu esiintyminen.

Yhtyeen uusin albumi, joka on samalla Twilightningin viimeinen, julkaistiin maaliskuussa 2007 Spinefarm Recordsin kautta. Äänite on nimeltään “Swinelords”. Se on bändin järjestyksessä kolmas pitkäsoitto ja seuraaja vuoden 2004 puolella ilmestyneelle kiekolle “Plague-House Puppet Show”. Viimeisin albumi äänitettiin Miitri Aaltosen seurassa Music-Bros Studioilla, paitsi rumpuraitojen osalta, jotka ikuistettiin Anssi Kipon Astia-studiossa. Levy miksattiin Aaltosen toimesta ja sen jälkeen se masteroitiin helsinkiläisen Finnvoxin studioilla Mika Jussilan toimesta.

Toukokuussa 2009 yhtye ilmoitti rumpalinsa suulla bändin leirissä olleen viime aikoina hiljaista johtuen uuden musiikkimateriaalin kirjoitusprosessin käymisestä. Pellinpaukuttaja paljasti tuohon aikaan Twilightningin nimenneen yhden uuden kappaleen ja kutsuvansa sitä nimellä “Faceoff”. Metallimusiikki.netin saamien tietojen mukaan mainittu kappale on kitaristi Tommi Sartasen kirjoittama. Bändin maaliskuussa nettisivuillaan avaamassa blogissa yhtyeen rumpali kirjoitti Twilightningin järjestäneen pitkästä aikaa bänditreenit pääsiäisen tienoilla.

Twilightning oli:

  • Heikki Pöyhiä (laulu)
  • Tommi Sartanen (kitara)
  • Ville Wallenius (kitara)
  • Jussi Kainulainen (basso)
  • Juha Leskinen (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.