Metallimusiikki.net

Type O Negativen Peter Steele kuoli.

  • Julkaistiin perjantaina 16.04.2010.
  • Luettu 2733 kertaa
  • Bändit:

Valokuva neljästä muusikosta mustaa taustaa vasten. Keskimmäisenä on tuolilla istuva Peter Steele, jolla pitkät mustat hiukset ja muotoiltu parta. Muusikolla vihreät vaatteet ja muilla miehillä mustat.Kuva vuodelta 2007

Yhdysvaltalaisen Type O Negative –yhtyeen laulaja–basisti ja biisintekijä Peter Steele on kuollut. 48-vuotias mies on saksalaisen levy-yhtiö SPV / Steamhammerin Recordsin julkaiseman tiedotteen mukaan menehtynyt yllättäen todennäköisesti sydänperäiseen vaivaan keskiviikkona 14. huhtikuuta. Type O Negativea edustava manageri Mike Reunault kommentoi toissapäivänä tapahtunutta menetystä toteamalla, että Steele oli ollut jo päivien ajan sairaana. Tällä hetkellä kuolinsyytä ei ole varmistettu.

Steele oli Yhdysvaltojen New Yorkissa nimellä Petrus T. Ratajczyk kastettu matalaääninen laulaja. Hieman yli 200 senttimetrin pituinen muusikko soitti ennen Type O Negativea metallibändi Falloutin sekä, vuodesta 1982 toimineen thrash metal -ryhmä Carnivoren riveissä.

Type O Negative järjesti vuonna 2005 julkisuusstuntin ilmoittamalla nettisivuillaan Peter Steelen menehtyneen yllättäen. Tuohon aikaan Steelen kuolinsyyksi huhuiltiin itsemurhaa, HIV:tä tai jotakin muuta kuolemantautia. Vuoden 2005 temppu osoittautui myöhemmin vitsiksi. Tällä kertaa Steele on varmistettu hengettömäksi Type O Negativen jäsenten, managerin ja levy-yhtiön edustajien toimesta. Saksan SPV / Steamhammer Records välittää osanottonsa muusikon ystäville ja perheenjäsenille. Levy-yhtiö uskoo Steelen muistettavan kulttihenkilönä ympäri maailmaa nimenomaan Type O Negativen parissa toimimisesta. Sen viimeisimmäksi julkaisuksi jäi DVD-levy “Symphony For The Devil” ja enteellisesti nimetty studioalbumi “Dead Again”.

Useat muusikot ovat ottaneet osaa Steelen poismenoon. Yhdysvaltalaisen Devildriverin vokalisti Dez Fafara muistaa Peter Steelen musiikkibisneksen mukavimpana henkilönä — Fafaran bändi keikkaili useasti Type O Negativen kanssa ja bändin nokkamiesten välit olivat lämpimät. Myös saksalaisen Kreatorin vokalisti ja laulaja Mille Petrozza kirjoittaa Steelestä. Petrozza listaa Steelen yhdeksi suosikkimuusikoistaan vaikka hän tapasikin Steelen vain kerran. Petrozza toteaa kaikkien Type O Negativen ja Carnivoren “Retalliation”-kiekon vaikuttaneen hänen luomistyöhönsä merkittävästi.

Type O Negative on:

  • Peter Steele (laulu ja basso)
  • Josh Silver (kosketisnoittimet ja taustalaulu)
  • Kenny Hickey (kitara ja taustalaulu)
  • Johnny Kelly (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.