Metallimusiikki.net

Unborn Generation: "Culture of Violence".

 • Levyarvostelu julkaistiin lauantaina 05.11.2011.
 • Luettu 2160 kertaa
 • Bändit:

Mustavalkoinen piirros ihmisen päästä, jonka takaraivo sirpaleina. Kuvan yläosassa lukee mustalla Unborn Generation.Julkaistiin 30.5.2011

Unborn Generation on Pieksämäeltä ponnistava, vain kolme jäsentä sisältävä kokoonpano. Studio- ja keikkabasistina heillä on FM2000-yhtyeestä tuttu Teemu Seppälä. Bändiläiset ovat julkaisseet jo kolme omakustannealbumia. Tätä uusinta mainostetaan Unborn Generationin synkimmäksi ja raskaimmaksi julkaisuksi. Täyttyvätkö odotukset?

Heti alkuun käy selväksi, että tämä musiikki on voimallista grindcorea. Äänikuva on ahdettu todella täyteen, ja miksattu aggressiivisen päällekäyväksi. Kokemus on melko stressaava. Biiseihin on kuitenkin tehty myös melodisia osioita, jotka tuovat vaihtelua, ja katkaisevat aika ajoin synkän kurituksen. "Better Unborn" kulkee kuin Motörhead parhaina aikoinaan, eli loistavasti. Muutenkin hyvä biisi.

"Anti Product" tuokin sitten akustisia kaikuja 80-luvulta, yhdistettynä soittajien aggressioihin. Ei oikein istu kuvioon.

"White Noise" aukaisee taas hempeämpiä maailmoja, mutta jyskää välillä voimallisemmin. Ehkä kaikkein kypsin biisi levyllä, joskin akustiset osuudet kuulostavat hiukan päälle liimatuilta. Mielestäni bändi onkin parhaimmillaan rankassa rypistyksessä. Jonkinlaista persoonallista koukkua biisintekoon tässä olisi kaivannut. Pelkkä energia ei riitä. Mutta musiikin perusta on kuitenkin kuosissa. Hyvää jatkoa!

Levyn biisit:

 1. Morale Collapse
 2. Better Unborn
 3. Anti Product
 4. God Complex
 5. White Noise
 6. Take a Sheet
 7. S/M

Unborn Generation on:

 • Juho-Pekka Airaksinen (laulu)
 • Herkko Huttunen (kitara ja laulu)
 • Teemu Seppälä (basso ja laulu)
 • Eetu Huttunen (rummut)
Tietoa julkaisusta

Levyarvostelussa annettiin pisteet 3/5. Metallimusiikki.netin Jouni Kautto julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.