Metallimusiikki.net

Vader: "Necropolis".

 • Julkaistiin torstaina 23.04.2009.
 • Luettu 1710 kertaa
 • Bändit:

Vaderin promokuvassa neljä mustiin pukeutunutta ja pitkähiuksista hevimiestä seisoo ulkoilmassa lehtipuiden äärellä. Etualalla oleva mies katsoo mustien aurinkolasien läpi taivaalle.Kuva: Agnieszka Krysiuk

Puolalainen Vader ilmoitti hiljattain tulevansa julkaisemaan uusimman albuminsa elokuun jälkimmäisellä puoliskolla, tai aivan elokuun lopussa, levy-yhtiö Nuclear Blast Recordsin avulla. Metallimiehet nauhoittavat nyt opustaan kotimaassaan Bialystokin pitäjässä sijaitsevan Hertz-studion tiloissa. “Necropolis”-nimisen albumin miksaajaksi on valittu tanskalainen Tue Madsen, joka on aikaisemmin viilannut musiikkia myös Moonspellille ja Heaven Shall Burnille. Madsen hoitaa miksaamisen Tanskan Antfarmin studioilla. Vader julkaisi hiljattain uuden osan videopäiväkirjastaan, jossa kerrotaan kiekon nauhoitusvaiheen etenemisestä, sekä soitetaanpa myös tarkoin valittuja näytteitä uusimman albumin kappaleista. Studiopäiväkirjan uusin osa, jossa on englanninkieliset tekstitykset, on katsottavissa suoraan täältä.

Vaderin kitaristi-vokalisti Peter Wiwczarek kertoo albumin nimestä tehdyn ensimmäisen kappaleen tulevalle julkaisulle, joten “Necropolis”-nimi ei ole valittu aivan sattumalta. Wiwczarek vihjaa tämän levyn olevan kytköksissä äänitteisiin “De Profundis” ja “Litany” ainakin teemansa osalta.

“Necropolis”-albumin kappaleet:

 1. Devilized
 2. Rise Of The Undead
 3. Never Say My Name
 4. Dark Heart
 5. Blast
 6. Impure
 7. We Are Horde
 8. Anger
 9. When The Sun Drowns In Dark
 10. The Sigil
 11. Dei Nostri
 12. Summoning The Futura

“Necropolis”-albumin äänitysvaiheen aikana yhtye on nauhoittanut, tai nauhoittamassa, myös kaksi nimeltä mainitsematonta cover-biisiä. Vader on paljastanut myös sen, että levyn kansitaiteen tulee tällä kertaa suunnittelemaan puolalainen Jacek Wisniewski. Sama mies on aikaisemminkin tehnyt yhteistyötä bändin kanssa, sillä Wisniewskin graafista kykyä on hyödynnetty albumeilal “Black To The Blind”, “Revelations” ja “The Beast”.

Vader lähtee syyskuun alussa kiertueelle kotimaastaan ruttoamaan “Necropolis”-albumin merkeissä. Puolan alueella yhtye soittaa aggressiivista death metalliaan arviolta 12 tai 13 keikan verran. Puolan alueella esiintymiset on organisoitu suurimpiin kaupunkeihin, jotta yleisömäärät kussakin keikassa olisivat optimaaliset. Ennen keikkoja yhtye aikoo järjestää fanitapaamisia. Puolan ulkopuolell Vader marssii syyskuun loppuvaiheilla. Euroopan-kiertue kestää tämänhetkisten tietojen mukaan 1–2 kuukautta ja sen aisaparina toimii ruotsalainen Marduk. Tämänhetkinen keikkakalenteri ei ole tuomasa bändejä Suomeen.

Vader on:

 • Piotr “Peter” Wiwczarek (kitara ja laulu)
 • Reyash (basso)
 • Waclaw “Vogg” Kieltyka (kitara)
 • Pawel Jaroszewicz (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Tämän kirjoituksen leipätekstissä on yhteensä noin 0 sanaa. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.