Metallimusiikki.net

Vesania sai albumin valmiiksi.

  • Julkaistiin sunnuntaina 30.09.2007.
  • Luettu 665 kertaa
  • Bändit:

Vesania-bändin harakanvarpaita muistuttava logo mustalla vitivalkoista taustaa vasten. Kirjaimet muistuttavat piikikkäitä orjantappuroita tai muita tikkumaisia piikkejä.Vesanian logo

Puolalainen black metal -divisioona Vesania sai valmiiksi kolmannen studioalbuminsa äänitystyöt Studio X:n tiloissa yhtyeen kotimaassa. Kiekko äänitettiin ja miksattiin yhteistyössä bändin ja Szymon Szechin kanssa helmi-kesäkuussa.

Nyt yhtyeen kitaristi-laulaja Orion lausuu uudesta “Distractive Killusions” -nimisestä pitkäsoitostaan, että viime kuukausien aikana bändillä on ollut rankkaa, sillä työsarkaa on ollut enemmänkin kuin riittävästi. Heillä kullakin on Vesanian lisäksi muita velvoitteita, mutta Orionin mukaan miehet ovat siltikin kyenneet pitämään bänditoiminnan kiitettävällä tasolla. He omistautuivat täysin albumin äänitystöiden ajaksi. Sen jälkeen kun Daray oli saanut levyn rumpukuviot taltioitua, aloitti yhtye kitaraosuuksien nauhoittamisen. Tällä kertaa käytettiin kitarana Gibsonin Les Paul Customia. Lopputulos on miehen mukaan kiitettävä, sillä kitaran melodiat ja murinat sointuvat mainiosti muiden instrumenttien ääntelyihin.

Yhtyeen kitaristi Valeo kertoo, ettei hän ole bändin kanssa soitellut kovinkaan paljon ennen tätä. Kyseessä oli hänelle ensimmäinen äänityssessio yhdessä Vesanian kanssa. Mies kommentoi hänellä olleen vain kohtalaisen niukasti aikaa valmistautua tulevaan urakkaan, mutta sisulla ja sitoutumisella täydestä sydämestä asiat suttaantuivat lopputuloksen kannalta ihan mainiosti. Hän kertoo olevansa erittäin tyytyväinen bändin luomaan albumiin. Valeo itse äänitti muutamia rytmikitaristin sävelkuvioita, mutta myös pari soolo-osuutta. Orionin kanssa työskentelemnen oli spontaani projekti, sillä heille sikisi jatkuvasti uusia ideoita liittyen biisien sävellyksiin ja sovituksiin.

Ryhmän basistin virkaa toimittava Heinrich kertoo kiekon äänitystöiden sujuneen ohi nopeasti eikä minkäänlaisia pulmatilanteita ilmennyt. Hän teki asiat niinkuin suunniteltiin. Bassokitaran kuviot ovat muutenkin yksinkertaisia ja tämän nimenomaisen instrumentin ääni ei ole aiemmin ollut yhtä massiivinen kuin nyt, kommentoi Heinrich.

Kosketinsoittaja Siegmar paljastaa äänittäneensä kaikki kosketinsoitinkuviot ja samplet omassa kotistudiossaan. Hän käytti työkalunaan vanhaa ja lutoettavaa Roland XP-30 -aparaattia. Tällä kertaa hän kokee muiden instrumenttien “samplatut” äänet tekevän oman leimansa lopputulokseen. Hän pitää “Distractive Killusions” -albumin äänitystöiden olleen kaikkein haastavimpien joukossa, sillä musiikkimateriaalin määrä ja intensiivisyys nostivat vaikeustasoa runsaasti.

Ryhmän keulahahmo Orion kertoo bändillä olleen nyt mahdollisuus antaa itselleen riittävästi aikaa levyn miksausvaihetta varten. Tämä johti siihen, että he miksasivat albumia samalla kun kiekon lauluosuuksia purkitettiin. Päivä päivältä suunnitelmat ja odotukset alkoivat täyttymään kun biisit ryhtyivät saamaan lopullista muotoaan. Hän oli jatkuvassa yhteydessä muihin bändin jäseniin, etenkin Siegmariin, jota hän sanojensa mukaan konsultoi jok’ainosta liikkeestä levyn valmistusprosessin varrella.

Vesania on:

  • Orion (kitara ja laulu)
  • Daray (rummut)
  • Siegmar (kosketinsoitin)
  • Heinrich (basso)

Vesania on ollut olemassa vuoden 1997 lopusta lähtien. Alkuperäinen bändin kokoonpano käsitti Orionin lisäksi basisti Heinrichin ja rumputulesta vastaavan Darayn. Ajan myötä miehet tulivat siihen lopputulokseen, ettei tämä peli vetele — lisää väkeä on hankittava. He värväsivätkin sitten kosketinsoittajaksi Hatrahin, joka soitti ensimmäisellä äänitteellä. Kyseessä oli kasetille taltioitua harjoitusmateriaalia.

Sen jälkeen yhtyeeseen hankittiin kitaristi-laulaja Annahvahr. Vuoden 1998 loppuvaiheilal ryhmä ikuisti varttitunnin pituisen musiikkirykäyksen, jolle annettiin nimeksi “CD Promo 1999.” Pian tämän jälkeen yhtye joutui tekemään päätöksen siitä aiotaanko käyttää kosketinsoittajan taitoja studiotiloissa. Harathin virka kuitenkin säilyi aina vuosituhannen alkuun asti, jolloin syksyllä 2000 Siegmar lyöttäytyi ryhmän uudeksi kosketinsoittajataituriksi.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.