Metallimusiikki.net

Zarthas: "Spit/Ignite"

 • Julkaistiin perjantaina 26.04.2013.
 • Luettu 1063 kertaa
 • Bändit:

"Spit/Ignite"-albumin etukannessa tummanpunainen tausta, jota vasten keltaisella värillä Zarthas-logo ja albumin nimi. Kuvan oikeassa reunassa punainen ihmishahmon piirros.Julkaistaan 7.6.2013

Oululainen electrorockin sanansaattaja Zarthas on viimeistellyt toisen studioalbuminsa "Spit/Ignite". Albumin julkaisee Violent Journey Records 7.6.2013.

Bändin metal-, electro-, ja paikoin progevaikutteinenkin raskas rock perustuu tulisiin sävellyksiin sekä sanoituksiin, jotka ruotivat pienen yksilön eloa maailmassa, jossa järjestelmä ei toimi.

Paraneeko maailma sillä, että järjestelmä poltetaan poroksi? Vai onko järjestelmän toimimattomuus seurausta jostain aivan muusta? Jostain joka on syvällä yksilössä itsessään?

"Spit/Ignite" on musiikillisia ääripäitä yhteen nitova tulileikki, joka alkuun aikansa kytee, roihahtaa ilmiliekkeihin, ja loppuun jättää vain tuhkat jäljelle.

Edellisen levynsä Zarthas julkaisi vuonna 2011, ja siitä lähtien kokoonpano on kasvanut yhdellä kitaristilla. Oman panoksensa uudelle levylle on antanut myös oululainen elektromuusikko Ceekayed. Bändin soundi on saanut tukevuutta ja selkeyttä sitten debyytin. Albumin voi tilata ennakkoon Levykauppa Äxästä.

Albumia juhlitaan yhdessä Zenith Reunionin ja Teardownin kanssa Oulussa, Kuusisaaren paviljongilla 7.6. Samalla saa ensi-iltansa Zarthasin ja Liekkiryhmä Tulikukan yhteistuotantona syntynyt abstrakti live-show, jossa pohditaan yksilön asemaa yhteiskunnassamme. Projektissa kaksi toisistaan erilaista taiteen muotoa kohtaavat ja esiintyvät symbioosissa keskenään.

"Spit/Ignite"-albumin kappaleet:

 1. Playing With Fire
 2. The Thread
 3. Deep
 4. The Great Shepherd of the Misled Men
 5. Spit/Ignite
 6. Taxidermic Soul
 7. Instructions for a Perfect Nightmare
 8. Burnt Shadows
 9. Modern Day Dorian Gray

Zarthas on:

 • Lauri Huovinen (laulu ja kitara)
 • Sanni Huovinen (kosketinsoittimet)
 • Jarmo Luttinen (kitara)
 • Pekka Junttila (basso)
 • Toni Virtanen (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Metallimusiikki sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.