Metallimusiikki.net

Behemoth: Prometherion.

 • Julkaistiin sunnuntaina 28.10.2007.
 • Luettu 1042 kertaa
 • Bändit:

Kylmänsininen valokuva Behemoth-bändin kolmesta miehestä. He ovat kirkkomaisessa rakennuksessa pukeutuneina mustiin nahka–asuihin, joissa kettinkejä ja niittejä ja piikkejä. Miehillä raatomaskit kasvoilla ja julmat ilmeet. Etummainen kyyryssä ja pudMetallimusiikkia vuodesta 1991

Puolalainen extreme metal -ryhmä Behemoth on julkaissut juuri netissäkin viime kesänä kuvaamansa “Prometherion“-musiikkivideonsa. Kyseessä on arvostetun ohjaaja Sorenin ohjaama tekele, joka on raivoisa ja energinen esitys bändin tämänhetkisestä voinnista. Vointi on parempi kuin koskaan aiemmin.

Bändi tulee liittoutumaan amerikkalaisen saman linjan metallibändin kanssa, mikä kutsuu itseään nimellä Job For A Cowboy, tehdäkseen yhdessä “Radio Rebellion” -kiertueen. Se käynnistyi viime viikolla. Bändit matkustavat mahdollisimman intiimeihin keikkapaikkoihin voidakseen tarjota faneille jotain käsinkosketeltavaa ja äärimmäistä musiikki-ilakointia. Behemoth luonnehtii noita konsertteja “laitimmaiseksi Behemoth-elämykseksi”. Kiertueella yhtye soittaa myös tuoreimpia biisejään “The Apostasy” -albumiltaan.

Behemoth on keikkaillut Yhdysvalloissa vuosien varrella lukuisia kertoja, mutta sillä ei ole koskaan ennen ollut mahdollista toimia kiertueella pääesiintyjänä. Nyt sekin on koettu. Behemothin keulahahmo Nergal kertoo, että nämä viime vuodet ovat vaatineet bändin jäseniltä ankaraa puurtamista ja ns. perse ruvella työskentelemistä, sillä he ovat yrittäneet saada bändin nimeä tunnetuksi ja fanikuntaa kasvatetuksi. Uurastus kantaa nyt hedelmää.

“The Apostasy” -albumin kappaleet:

 1. Rome 64 C.E.
 2. Slaying the Prophets ov Isa
 3. Prometherion
 4. At the Left Hand ov God
 5. Kriegsphilosophie
 6. Be Without Fear
 7. Arcana Hereticae
 8. Libertheme
 9. Inner Sanctum
 10. Pazuzu
 11. Christgrinding Avenue

Behemoth on:

 • Adam “Nergal” Darski (laulu, kitarat, syntikka ja ohjelmointi)
 • Tomasz “Orion” Wróblewski (basso ja taustalaulu)
 • Zbigniew Robert “Inferno” Promiński (rummut)
 • Patryk “Seth” Sztyber (kitara ja taustalaulu, sessio- ja live-esiintymisissä)

Bändi soitti vuosituhannen alkuun asti perinteisempää black metal -musiikkia varustettuna sanoituspuolensa osalta pakanallisiin aiheisiin, mutta sitten suunta vaihtui. Ryhmä ryhtyi käsittelemään musiikissaan okkultistisia ja thelemistisiä teemoja. Behemothin vokalisti-kitaristin arvellaan olevan thelemiitti.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.