Metallimusiikki.net

Darkwater: The Play II.

 • Julkaistiin lauantaina 26.04.2008.
 • Luettu 1097 kertaa
 • Bändit:

Darkwaterin "Calling the Earth to Witness" -nimisen debyyttialbumin kansikuva. Kuvassa näkyy sinistä ja ruskeaa väriä -- ikään kuin keskeltä kahtia toistensa negatiiveiksi käännetyt versiot samasta maisemavalokuvasta. Keskitettynä vaakatasossa kuvan alaosDarkwaterin debyyttialbumilta

Ruotsalainen melodista progemetallia hönkivä Darkwater laittoi kaksi päivää sitten nettiin musiikkivideon kappaleestaan “The Play — II”. Se on biisi bändin tuoreimmalta ja ensimmäiseltä albumilta, nimeltään “Calling the Earth to Witness”, mikä julkaistiin yhtyeen kotimaassa toukokuussa 2007 Ulterium Recordsin toimesta. Albumin miksaushommista vastasi Pelle Saether Studio Undergroundissa ja masteroimispuolesta Mastering Roomin uumenissa Göran Finnberg. Göran on aikaisemmin tehnyt samansuuntaisia töitä myös sellaisille ruotsalaispoppoille kuin In Flames, The Haunted sekä Dark Tranquillity.

“Calling the Earth to Witness” -levyn kansitaiteen konseptin toteutti yhtyeen keulahahmo Henrik Båth yhdessä kitaristi Markus Sigfridssonin kanssa. Bändikuvat levyä varten räpsi Jan Tomperi.

Albuminsa bändi kävi nauhoittamassa useissa eri studioissa saadakseen mieleisensä lopputuloksen. Yhtye toteaa tehneensä melodisen metallin mestariteoksen, jossa on sen mukaan aivan sopivassa mittasuhteessa progressiivisen metallimusiikin vaikutteita. Darkwaterin puheiden mukaan sen musiikki “nappaa” etenkin Symphony X:n ja Dream Theaterin faneihin.

Albumin julkaisu tapahtui Ruotsissa 28.5.2007 ja Norjassa saman vuoden kesäkuussa. Metal Heaven jakeli levyä Ulterium Recordsin kanssa tekemänsä yhteistyösopimuksen voimin muihin Euroopan maihin 31. elokuuta 2007.

“Calling the Earth to Witness” -albumin kappaleet:

 1. 2534167 (intro)
 2. All Eyes On Me
 3. Again
 4. Habit
 5. The Play — I
 6. The Play — II (8:39)
 7. Shattered
 8. Tallest Tree
 9. In My Dreams

Darkwater on:

 • Henrik Båth (laulu ja kitarat)
 • Tobias Enbert (rummut)
 • Magnus Holmberg (kosketinsoittimet)
 • Markus Sigfridsson (kitarat)
 • Karl Wassholm (basso)

Yhtye perustettiin Ruotsin länsiseudulla myöhään vuoden 2003 puolella. Alkuvuosina yhtyeen olemassaolon aikana se teki vain muutamia keikkoja kotimaassaan samalla kun se valmisteli materiaalia debyyttialbumiaan varten. Vuoden 2006 kesän ja syksyn yhtye äänitti ja miksasi kiekkoaan. Seuranneen vuoden alkuneljänneksellä se solmi levytyssopimuksen Ruotsissa toimivalta Ulterium Recordsilta.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.