Metallimusiikki.net

Divinefire: Facing The Liar.

 • Julkaistiin lauantaina 03.11.2007.
 • Luettu 1057 kertaa
 • Bändit:

Mustavalkoinen valokuva kolmesta Divinefire-bändin miesjäsenestä, jotka seisovat rivissä vaaleata taustaa vasten. Miehillä yllään mustat paidat. Kahdella laitimmaisella pitkät hiukset, keskimmäisellä kalju.Kuva: André Karjel

Ruotsalainen metallibändi Divinefire sekoittelee musiikissaan elementtejä aggressiivisesta metallista aina perinteisemmän power metallin tyylin kanssa. Tämä kappale “Facing The Liar” kuullaan yhtyeen uusimmalla albumilla, mikä on nimeltään “Into a New Dimension”. Se jäänee yhtyeen toiseksi viimeisimmäksi kiekoksi, sillä bändi kertoo nettisivuillaan heinäkuussa julkaisemassaan tiedotteessa luovansa vielä yhden pitkäsoiton ennen lopettamista. Yhtyeen viimeisen kiekon nimeksi on annettu enteellisesti “Farewell”. Se on ryhmän tapa kiittää kaikkia fanejaan heidän Divinefirelle osoittamastaan tuesta.

Christian Rivel (laulu) päätti ottaa yhtyeestä hieman taukoa julkaistuaan “Into a New Dimension” -albumin. Hän on tehnyt töitä Yhdysvalloissa vaimonsa Janninen kanssa helmi-huhtikuun ajan kuluvana vuonna. Mies on saanut reissunsa aikana runsaasti ideoita tulevaa Divinefiren albumia varten. Mies on myös luomassa omaa sooloalbumiaan, jossa pääpaino on kosketinsoittimilla ja lauluosuuksilla. Christianin palattua takaisin Ruotsiin alkoivat orkesterin miehet luoda yhdessä uutta musiikkia eräänlaista 10 vuoden ajan kestänyttä uraa juhlistaakseen — kyseessä on eräänlainen kokoelmakiekko. Sitä seuraa kiertue.

Bändin rumpalina ja moniosaajana toimiva Jani Stefanovic on julkaissut kuluvan vuoden aikana parin muun sivuprojektinsa debyyttialbumit — kyseessä on bändien Essence Of Sorrow sekä Miseration esikoiset.

Divinefiren viimeiseksi studioalbumiksi jäi “Farewell”. Yhtye kiittää etenkin japanilaisia fanejaan ja Kaz Naatsukaa sekä King Recordsia heidän tarjoamastaan avusta. Jäähyväisalbumilla käy vierailemassa Carl Johan Grimmak (kitarat) sekä Hubertus Liljegren (murinalaulu).

“Into a New Dimension” -albumin kappaleet:

 1. Vision of the New Dawn
 2. Passion & Fire
 3. Time´s Running Out
 4. Into a New Dimension
 5. Facing the Liar
 6. Live or Die
 7. Alive
 8. All for One
 9. The Final Victory
 10. The Last Encore
 11. Free Like an Eagle (bonuskappale)

Divinefire on:

 • Jani Stefanovic (kitarat, rummut, kosketinsoittimet ja ohjelmointi)
 • Christian Rivel (laulu)
 • Andreas Olsson (basso)

Bändin tarina alkoi keväällä 2004 kun suomalainen säveltäjä ja rumpali Jani Stefanovic sekä laulaja Christian Rivel päättivät perustaa yhtyeen. Stefanovic oli jo aikaisemmin muusikon uransa aikana päässyt keikkailemaan yhdessä mm. sellaisten bändien kanssa kuin Am I Blood, Sins of Omission ja Renascent, joten hänelle oli ehtinyt kertyä kokemusta musiikkibisneksestä kylliksi. Christian Rivel taas on tuttu mies kytköksistään sellaiseen yhtyeeseen kuin Narnia. Rivel myös johtaa omaa Rivel Records -levy-yhtiötään. Miehet aloittivat musiikin soittamisen Divinefiressa yhdessä basisti Andreas Olssonin kanssa.

Pari kuukautta bändin perustamisen jälkeen he päättivät, että tämä kolmikko on bändin vakituinen miehistö. Rivel ja Stefanovic ovat yhtyeen pääsäveltäjät ja Olsson taas avustaa Christiania lauluosuuksien sovittamisen kanssa.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.