Metallimusiikki.net

Extol: Pearl.

 • Julkaistiin perjantaina 03.08.2007.
 • Luettu 1126 kertaa
 • Bändit:

Viisipäisen Extol-bändin miehet seisovat ulkoilmassa varustautuneena kylmään säähän pukeutumalla lämpimiin vaatteisiin. Valtaosalla heistä pitkät hiukset, yllään arkivaatteet.Kristillistä metallia

Ja pimeydestä ilmestyi käsi. Se töni. Tämä on norjalaisen sanomaltaan kristillistä ja musiikillisesti progressiivista thrash/death metallia mättävän Extol -bändin uusi musiikkivideo, joka kuullaan yhtyeen uran järjestyksessä neljännellä pitkäsoitolla. Kiekon nimi on “Blueprint”, joka on lyhenne sanoista “The Blueprint Dives”. Se julkaistiin vuonna 2005 Century Media Recordsin kautta. Tämän “Pearl”-musiikkivideon ohjasi Øystein Moe ja Alexander Soma. Video kuvattiin Norjassa.

Extol kaavailee julkaisevansa ensi vuonna kokoelmalevyn, mikä sisältää niin vanhoja kuin uusiakin biisejä. Lisäksi levyn soittolistalle on tarkoitus ympätä myös harvinaisempaakin musiikkimateriaalia. Tarkempia tietoja tästä kiekosta julkaistaan lähiaikoina.

Bändin tuorein teos, pari vuotta sitten ilmestynyt “The Blueprint Dives”, sai aikoinaan Norjan Spellemannprisen-pystin parhaasta norjalaisesta metallialbumista. Kyseessä on Norjan vastine Grammy-palkinnolle.

“The Blueprint Dives” -albumin kappaleet:

 1. Gloriana
 2. Soul Deprived
 3. In Reversal
 4. Pearl
 5. From the Everyday Mountain Top
 6. Another Adam’s Escape
 7. The Things I Found
 8. Lost in Dismay
 9. Essence
 10. Void
 11. The Death Sedative
 12. Riding for a Fall

Extol on:

 • Peter Espevoll (laulu)
 • Tor Magne Glidje (basso ja kitara)
 • Ole Halvard Sveen (kitara)
 • David Husvik (rummut)
 • John Robert Mjåland (basso)

Bändi perustettiin rumpali Davik Husvikin ja kitaristina toimineen Christian Espevollin toimesta vuonna 1993. Miehet olivat jo aikaisemmin soitelleet musiikkia yhdessä, mutta halusivat perustaa oman bändin. He valitsivat joukon johtaksi laulupuolta hoitamaan Peter Espevollin. Seuraavan vuoden puolella bändin joukkoihin liittyi basistiksi Eystein Holm juuri ennen yhtyeen uran ensimmäistä live-esiintymistä. Toisen kitaristinsa Extol sai vuonna 1995 kun Emil Nikolaisen liittyi remmiin.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.