Metallimusiikki.net

Khold: Blod og blek.

 • Julkaistiin tiistaina 07.08.2007.
 • Luettu 1341 kertaa
 • Bändit:

Khold-bändin neljäpäinen kokoonpano seisoo mustissa vaatteissa keskellä tummanvihreää luontoa, jossa on puita ja lehtiä. Etummaisena mies, jolla epätavallinen corpsemaski kasvoilla: kallon yläosa valkoinen ja karvaton, alaosa leukaluusta lähtien musta.Norjalaista black metallia

Vuonna 2000 perustettu Khold , joka on tosin tällä hetkellä ollut jo vuoden päivät horrostilassa, julkaisi aikoinaan tämän mainion bm-musiikkivideon kappaleestaan “Blod og blek”. Videon ohjasi Marcel Leliënhof. Itse biisi kuullaan yhtyeen vuonna 2005 julkaisemalla albumilla “Krek”, mikä laskettiin päivänvalon poltettavaksi 10. päivä lokakuuta. Kyseinen kiekko on Kholdin tähän mennessä tuorein levy. Sitä edelsi huhtikuussa 2004 ilmestynyt “Mørke Gravers Kammer” -pitkäsoitto.

Bändi uutisoi viime vuoden pääsiäisenä panevansa Kholdin jäihin ennalta määräämättömäksi ajaksi. Horrostilaan vajoamisen syyksi yhtye tiedottaa nettisivuillaan bändin jäsenten tarvitsevan omaa aikaa miettiä yhtyeen tulevaisuutta. Ainakin Gard ja Sarke jatkavat Tulus-projektin parissa ja Rinn on luomassa studiota, jossa hän voi toimia äänitysmiehenä ja tuottajanakin. Rinn musisoi myös Sensa Anima -nimisen rytmiryhmän leivissä.

“Krek”-albumin kappaleet:

 1. Krek
 2. Blod og blek
 3. Innestengt i eikekiste
 4. Oskorei
 5. Byrde
 6. Lysets flukt
 7. Grepet om kniven
 8. Midtvinterblot
 9. Varde
 10. Silur Wie

Khold on:

 • Gard (laulu ja kitara)
 • Rinn (kitara)
 • Grimd (basso)
 • Sarke (rummut)
 • Hildr (sanoitukset)

Bändi perustettiin vuonna 2000 kun Tulus-niminen metalliryhmä päätti hajota lopullisesti. Khold mättää black metal -musiikkia, joka on hidastempoista ja “groovaavaa”. Se on olemassaolonsa aikana marssinut keikkaputkessa ainakin Behemothin ja norjalaisen Satyriconin kanssa.

Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.