Metallimusiikki.net

Lordi: This Is Heavy Metal.

 • Julkaistiin lauantaina 21.08.2010.
 • Luettu 1983 kertaa
 • Bändit:

Lordin "Babez For Breakfast" -albumin etukannessa piirros hirviövauvasat, joka naama veressä imee tissiä. Kuvan vasemmasssa yläkulmassa Lordin logo ja alaosassa lukee albumin nimi.Julkaistaan 15.9.2010

Suomen Lordi laski perjantaina nettiin nähtäväksi uuden musiikkivideon. Video on kappaleeseen “This Is Heavy Metal”. Biisi on samalla tulevan pitkäsoiton ensimmäinen single. Lordin viides studioalbumi ilmestyy syyskuun puolen välin tullen Euroopassa, Japanissa ja Yhdysvalloissa nimellä “Babez for Breakfast“. Sen ensimmäinen single ilmestyi elokuun alussa. Lordi nauhoitti uusimmat biisinsä Yhdysvaltojen Tennesseessä tuottaja Michael Wagenerin kanssa. Tuottaja on urallaan tehnyt samansuuntaisia hommia niinkin nimekkäille muusikoille kuin Ozzy Osbourne ja Alice Cooper. Lisäksi sama tuottaja on aikoinaan miksannut Metallican klassikkoalbumin “Master of Puppets”. Lordin keulahahmo Mr. Lordi hehkutti kesäkuussa julkaisemassaan lausunnossa, että hän ja muut ryhmän monsterit ovat erittäin tyytyväisiä uuteen äänitteeseen. Uusi materiaali on edeltäjiään rokkaavampaa ja melodisempaa eikä kauhuelementtejä ole unohdettu.

Yhtyeen viidennen studioalbumin ilmestymistä edelsi jälleen uusien lava-asujen ja kasvomaskien paljastaminen. Bändillä on ollut tapana vaihtaa visuaalista ilmettään jokaisen albumin tullen. Tällä kertaa nahkojen luominen toi bändin itsensä mukaan vaikutteita kultaiselta 1980-luvulta. Pukujen hahmottelussa on tälläkin kertaa toiminut pääarkkitehtina Mr. Lordi, jonka mukaan maskit ovat häijympiä kuin aikaisemmin ja ne ovat nyt myös entistä värikkäämpiä. Niissä nähdään jotain vanhaa, paljon uutta, hieman lainattuja osia ja jopa sinistä väriä.

Lordi teki historiaa voittamalla vuonna 2006 Euroviisut ollen ensimmäinen suomalainen bändi, joka voitti kyseisen laulukilpailun. Voittava kappale oli “Hard Rock Hallelujah”. Mikään muu suomalainen yhtye ei ollut 40 vuoden aikana saanut yhtä paljon pojoja Euroviisuissa kuin tämä. Lordin voittoa seuranneina vuosina samaiseen laulukisaan lähetettiin vuonna 2007 Hanna Pakarinen, vuonna 2008 Teräsbetoni ja viime vuonna Waldo’s People.

“Babez for Breakfast” -albumin kappaleet:

 1. SCG5: It’s a Boy!
 2. Babez for Breakfast
 3. This Is Heavy Metal
 4. Rock Police
 5. Discoevil
 6. Call Off the Wedding
 7. I Am Bigger Than You
 8. ZombieRawkMachine
 9. Midnite Live
 10. Give Your Life for Rock and Roll
 11. Nonstop Nite
 12. Amen’s Lament to Ra
 13. Loud and Loaded
 14. Granny’s Gone Crazy
 15. Devil’s Lullaby

Lordi on:

 • Mr. Lordi (laulu)
 • Amen (kitara)
 • Awa (kosketinsoittimet ja taustalaulu)
 • OX (basso)
 • Kita (rummut ja taustalaulu)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.