Metallimusiikki.net

Mnemic: Diesel Uterus.

 • Julkaistiin lauantaina 08.05.2010.
 • Luettu 1511 kertaa
 • Bändit:

Ylösalaisin käännetty pentagrammi, joka on uurrettu syvään kiviseinään tai johonkin vastaavaan materiaaliin. Pentagrammi on vaaleampaa kiveä ja sienä on tummempaa ruskeaa. Kuvan alaosasas lukee "Sons Of The System" palanein kirjaimin mustalla. Kuvan yläosJulkaistiin 26.1.2010

Modernia metallia takova Mnemic julkaisi huhtikuun lopussa musiikkivideon kappaleeseen “Diesel Uterus”. Se on biisi bändin tammikuussa 2010 julkaisemalta studio-opukselta “Sons Of The System“. Tämän ohessa näkyvän musiikkivideon ohjauksesta vastaa Patric Ullaeus. Ullaeus on aikaisemmin ollut samanlaisissa projekteissa Dimmu Borgirin, In Flamesin ja italialaisen goottimetallibändi Lacuna Coilin kanssa. Mnemicin kitaristi Mircea Gabriel Eftemie hehkuttaa “Diesel Uterus” -videon kuvaushommien sujuneen hauskemmin kuin muulloin ja lopputuloksena on yksi parhaimpia Mnemicin videoita. Eftemie kertoo Mnemicin matkustaneen ohjaajan luokse Ruotsiin videon kuvaustöitä varten.

Bändi ehti suunnitella “Diesel Uterus” -videon kuvaamista maaliskuun alusta lähtien. Biisintekijänäkin toimiva kitaristi Mircea Gabriel Eftemie tilitti ennen projektin starttaamista, että Ullaeus valittiin tälläkin kertaa ohjaajaksi, sillä sama mies on ollut luotettava ja pätevä tyyppi aikaisempienkin tapausten käsittelemisessä. Bändi ja Patric Ullaeus tekivät yhteistyötä ensimmäistä kertaa kolmisen vuotta sitten.

Videon sanoitukset käsittelevät nykypäivänä teknologisten laitteiden varaan syntynyttä riippuvuutta. Bändi lietsoo uhkakuvia siitä, ovatko ihmiset enää turvassa kun kaikilla alkaa olemaan digitaalisia laitteita, matkapuhelimia, tietokoneita ja nettiyhteys. Bändi haluaa jakaa videolla sellaista sanomaa, että elämässä olisi syytä keskittyä tärkeisiin asioihin tuijottelematta päivästä toiseen tietokoneen ruutua ja tekemättä mitään hyödyllistä.

“Sons Of The System” -albumin kappaleet:

 1. Sons of the System
 2. Diesel Uterus
 3. Mnightmare
 4. The Erasing
 5. Climbing Towards Stars
 6. March of the Tripods
 7. Fate
 8. Hero(in)
 9. Elongated Sporadic Bursts
 10. Within
 11. Orbiting
 12. Dreamjunkie (bonuskappale)
 13. Orbsons of the System (Leaether Strip -remix, bonuskappale)

Mnemicin tammikuussa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa julkaisema “Sons Of The System” on yhtyeen uran järjestyksessä neljäs albumi. Se ilmestyi Nuclear Blast Recordsin kautta. Teos nauhoitettiin Mnemicin joukkojen omassa bändistudiossa ja osittain Antfarm-studion tiloissa Tanskan Aarhusissa yhdessä Tue Madsenin kanssa. Madsen osallistui Mnemicin vuonna 2004 ilmestyneen “The Audio Injected Soul” -kiekon ja sen edeltäjän tuottamiseen.

Mnemic on:

 • Guillaume Bideau (laulu)
 • Mircea Gabriel Eftemie (kitara)
 • Rune Stigart (kitara)
 • Tomas Koefoed (basso)
 • Brian Rasmussen (rummut)
Tietoa julkaisusta

Metallimusiikki.netin Pete julkaisi tämän artikkelin. Selaat juuri osion Musiikkivideot sisälle ahdettuja julkaisuja. Juttu liittyy tavalla tai toisella bändiin tai bändeihin . Klikkaamalla bändin nimeä saat avattua muutkin siihen kytketyt kirjoitukset.